Voetbalvrouwen Geuldal/Sibbe met beide benen op de grond

Voorpagina » Toerisme » Voetbalvrouwen Geuldal/Sibbe met beide benen op de grond

Afgelopen zondag ontmoette de vrouwenploeg van Geuldal/Sibbe in Maastricht een van de toonaangevende clubs in het vrouwenvoetbal, RKHSV uit Heugem. Op een moeilijk bespeelbaar veld golfde het spel in de aanvangsfase op en neer. Na een kwartier kon een schot op doel niet voldoende gekeerd worden en ging de bal er bij de eerste paal in: 1-0. Voor het eerst dit seizoen op achterstand! Vrij snel kwam de gelijkmaker: een goedlopende aanval werd uiteindelijk door Lisa Janssen binnen getikt: 1-1.
De thuisploeg domineerde, maar de gasten hielden prima stand. Pech vervolgens voor Veronique van den Hove die door een wilde tackle – ‘ongelukkige botsing’, gaf de scheids aan – haar binnenste knieband volledig afscheurde.
Na de pauze bracht RKHSV nog slechts tien speelsters op het veld: een dame had andere verplichtingen. “Zaak was het nu om dit overtal slim uit te spelen,” aldus trainer Leo Steinbusch. Combinatievoetbal dus. Toen Geuldal/Sibbe met die strijdwijze enkele kansjes creëerde, sloeg de spits van Heugem – die eerder Van den Hove uit de wedstrijd schopte – aan de overkant tweemaal genadeloos toe: 3-1. Tien minuten voor tijd gaf Veronica Hubens haar ploeg nog hoop: 3-2. De scheids had wel in de gaten dat het voor ‘zijn’ ploeg nog benauwd kon worden en floot drie minuten eerder voor het einde.
Zondag komt koploper Leonidas op bezoek om 10 uur sportpark in Wijlre.

← Vorig bericht

Reparatiecafé in Schin op Geul geopend

GOMV-brug feestelijk in gebruik genomen

Volgend bericht →