In de voetsporen van St. Gerlach naar graf St. Servaas

Voorpagina » Toerisme » In de voetsporen van St. Gerlach naar graf St. Servaas

Onder dit motto trekt elk jaar, op de laatste zaterdag van augustus(27 augustus) een pelgrimsgroep vanuit de Gerlachuskerk van Houthem naar het graf van Sint Servaas. in het voetspoor van Gerlachus, die volgens de levensbeschrijving van hem dagelijks naar het graf van Servaas trok.
Gerlachus had een grote verering voor deze geloofsverkondiger in onze regio. Jaarlijks trekken de pelgrims dan in zijn voetspoor en dragen de zilveren buste met het reliek.
Om 6.30 uur is samenkomst in de Gerlachuskerk aan de tombe van St. Gerlach. Daar wordt begonnen met een kort gebed.
Dan gaat de tocht  via de Gerlachuskapel in de Onderstestraat, waar even halt wordt gehouden, naar Geulhem; via het bospad naar boven de Mussenput op, naar de Schone Poel (ongeveer 7.00 uur). Bij het kleine, heel oude kruiskapelletje van de Rasberg (7.10 uur) wordt een kort gebed gedaan. Hier kunnen ook pelgrims aansluiten.
Via de Rasberg wordt afgedaald naar Maastricht, door de straten van Scharn en het centrum, voert de tocht langs het geboortehuis van St. Lambertus. In de binnenstad wordt  begonnen met gezamenlijk gebed. Via de Sterre-der-Zee gaat het richting de Sint Servaas, waar aan het hoofdaltaar de feestelijke pelgrimsmis wordt gevierd.
De mis is om 9.00 uur. Na de H. Mis wordt een bezoek gebracht aan het graf van Sint Servaas in de crypte. Daarna wordt u een kop koffie aangeboden. De terugkeer naar Houthem is op eigen gelegenheid.
Ook niet wandelaars zijn van harte welkom om deel te nemen aan de eucharistieviering in de St. Servaasbasiliek.

← Vorig bericht

Finale Boels Rental Ladies Tour eindigt op Cauberg

Fietsers Alpe d’Huzes overhandigen cheque

Volgend bericht →