Volgend jaar geen kermis in het Odapark meer.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Volgend jaar geen kermis in het Odapark meer.

Th. Dorrenplein zou een nieuwe locatie met nieuwe attracties kunnen zijn."Het heeft geen zin om vast te houden aan de locatie Odapark voor de Valkenburgse kermis’, aldus organisator Rob Meijers. Wethouder Willem Thijssen (CDA-Evenementen) vindt het Odapark ook geen geweldig evenemententerrein. Dat zei hij maandag. "Ik moet er bij zeggen dat de interesse voor alle kermissen overal minder wordt".

Thijssen is blij met organisator Meijers. "Hij krijgt het toch voor elkaar", redeneert de wethouder. Echter Meijers ziet geen brood meer in het parkeerterrein Odapark. "Zondag bezochten 100 mensen het muziekprogramma", aldus Meijers in een reactie naar Tv Valkenburg.

"Per bezoeker kost dat € 30,=. Dat is niet op te brengen. De kermisexploitanten klagen ook over de geringe bezoekersaantallen. Het Th.Dorrenplein zou een uitkomst zijn. Midden in de plaats, een mooi plein en erg geschikt voor kleinere attracties. Tijdens het zomercarnaval heb ik daar ook attracties zien staan. Mijn organisatiebureau heeft nog mooiere en betere in de aanbieding", aldus Meijers. "Ik zie er mogelijkheden".

Meijers over het Berkelplein, de oude kermislocatie: "Daar stopten steeds bussen met gasten. Die liepen bi terugkomst aan het centrum over de kermis en lieten altijd geld achter. Het Berkelplein ligt wezenlijk dichterbij het centrum dan het Odapark".

Of de gemeente Valkenburg aan de Geul naar een nieuwe kermislocatie wil kijken is nog maar de vraag. De gemeente zal ook moeten beoordelen of het Th.Dorrenplein geschikt is om een kermis te huisvesten. Daarnaast moet er ruimte zijn voor hulpdiensten bij calamiteiten en moet er gekeken worden naar verkeersroutes. Waar worden de vrachtwagens en woonwagens van de kermisexploitanten geparkeerd?

Vanavond kunnen kinderen een ‘meet & greet’ hebben met Dora. Zij is bekend van de dagelijkse tekenfilms op Nickelodeon Junior. Dit vindt plaats om 19.00 uur in het Odapark.
Stem op de poll over de kermis. KLIK EM STEM HIER

← Vorig bericht

PPGV kwaad over fouten gemeente in procedures.

Uitbreiding van de mogelijkheden om te parkeren.

Volgend bericht →