Volgende week start groot onderhoud aan A79

Voorpagina » Nieuws » Volgende week start groot onderhoud aan A79

Vanaf maandag 1 februari wordt gestart met het groot onderhoud aan de autosnelweg A79 tussen Maastricht en Heerlen. Er zal maar één rijbaan beschikbaar zijn. Het onderhoud zal het gehele jaar 2021 duren.

Stil asfalt
Bouwbedrijf Heymans Infra vervangt de deklaag van de snelweg A79 door stiller asfalt, zgn. zoab asfalt en past onder andere de vangrails, afwatering en bermen aan, zodat deze weer voldoen aan de eisen van deze tijd. Ook wordt een aantal op- en afritten verlengd om de komende jaren een goede doorstroming van het verkeer te kunnen waarborgen. Het groot onderhoud aan de A79 is volgens planning in december 2021 klaar.

Vanaf 1 februari
Allereerst zullen aanvullende onderzoeken aan de weg verricht worden. Tevens zal er een geleiderail geplaatst worden tussen Bunde en Hulsberg. Dit zal overdag worden uitgevoerd. Vanwege de veiligheid van de werknemers die de werkzaamheden uitvoeren en de weggebruiker, wordt in beide richtingen één rijstrook afgezet. Dit betekent dat het gemotoriseerde verkeer de autoweg  in beide richtingen kan blijven gebruiken.

← Vorig bericht

Coronacrisis: 100.000 mensen waarschuwden anderen via CoronaMelder

Coronacrisis: Brief Limburgse burgemeesters en gouverneur

Volgend bericht →