Voorlopige schetsen nieuwe Koningswinkelstraat

Voorpagina » Nieuws » Voorlopige schetsen nieuwe Koningswinkelstraat

Donderdag 16 september presenteerde de gemeente Valkenburg aan de Geul de voorlopig nieuwe schetsen voor de renovatie van de Koningswinkelstraat, Bosstraat en Cremerstraat. Deze tekeningen zijn de uitkomst van de input die bewoners tot nu toe hebben ingebracht.

De opzet van de inloopmiddag is om naar aanleiding van deze eerste schetsen nog meer input van bewoners te krijgen. Over circa een maand wil het college van B&W een definitief besluit nemen over de renovatie. Als daarna de gemeenteraad akkoord gaat met de plannen, kan nog een bezwaartermijn gaan lopen.

Het meest bijzondere aspect in de nieuwe, voorlopige schets van de Koningswinkelstraat is het omkeren van de rijrichting. Bij de splitsing van de straat rijdt het verkeer voortaan links de Koningswinkelstraat richting Pr.Beatrixsingel uit. Inrijden in de Statenlaan zal niet meer mogelijk zijn. Daar wordt de rijrichting omgekeerd. Bij de splitsing ontstaat een dubbele rijrichting. Deze nieuwe situatie kan nog veranderen indien veel bewoners tegen deze vernieuwing zijn.

De huidige werkzaamheden houden verband met de nutsbedrijven.
In het programma TV Valkenburg Vandaag ziet u een interview met wethouder Vankan over de gemaakte keuzes om wateroverlast te voorkomen, het tegengaan van de snelheid in de straten en het oplossen van het parkeerprobleem.

Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Boeiende geschiedenis vuursteenmijn Rijckholt

Valkenburg schoont zaterdag de Geul op

Volgend bericht →