Voormalig burgemeester Paul Gilissen overleden

Voorpagina » Toerisme » Voormalig burgemeester Paul Gilissen overleden

Vandaag, witte donderdag  9 april, is voormalig burgermeester van Valkenburg aan de Geul Paul Gilissen overleden. Dat heeft zijn dochter Nelleke Gilissen bekend gemaakt via Facebook. Enkele dagen geleden maakte zij bekend een lichtje voor haar vader te branden vanwege zijn strijd tegen het coronavirus.
Paul Gilissen werd op 28 augustus 1934 in Amsterdam geboren. Hij groeide op in Geleen en volgde het gymnasium in Venray. In 1957 ging hij werken bij de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Geleen en rond 1960 werd hij bij die gemeente kabinetssecretaris van de burgemeester. In 1962 vertrok hij naar Eindhoven. Daarna ging hij in Den Haag werken bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken, waar hij uiteindelijk hoofd werd van het Bureau Gewesten, afdeling bestuurlijke organisatie. In februari 1976 werd Gilissen benoemd tot burgemeester van Valkenburg-Houthem. In 1982 werd na herindeling Gilissen burgemeester van de gemeente Valkenburg aan de Geul. In februari 1991 – na 9 jaar en 1 maand – nam hij afscheid.

Paul Gilissen

Hij trad als burgemeester aan in een tijd dat het vakantieoord Valkenburg bekend stond als bierdrinkend, frites etend en vechtende en luidruchtige jongeren in de nachtelijke uren. Gilissen stond bekend al ‘heer van stand’. Hij heeft heel veel energie gestoken in het veranderen van het toeristenstadje waar het geld verdiend werd in vier weken tijd in de zomer. Gilissen was het die de seizoensverlengende maatregelen en activiteiten stimuleerde. Dat is hem gelukt.
Na het neerleggen van zijn ambt verhuisde Gilissen naar de Voerstreek, vervolgens later naar Maastricht. De laatste jaren woonde hij weer in Valkenburg en pakte hij zijn oude liefde weer op: beoefening van de kunst.
De uitvaart voor Paul Gilissen zal in besloten kring op woensdag 15 april a.s. plaatsvinden.

← Vorig bericht

Coronacrisis: Zo wordt het Heuvelland afgesloten

Coronacrisis: Zuid-Limburg hard geraakt: € 5,4 miljoen verlies per dag

Volgend bericht →