Voortbestaan 'Polfermolenverenigingen' op de tocht

Voorpagina » Toerisme » Voortbestaan 'Polfermolenverenigingen' op de tocht

Met het mogelijk gefaseerd afbreken van de Polfermolen staat het voortbestaan van mannenkoor Geulklank en harmonie Kurkapel Falcobergia op de tocht. Voorzitter Felix Jennekens van het mannenkoor verwoordde het woensdagavond voor de raadsadviescommissie voor Financiën het voor beide verenigingen als volgt: “Men moet kosten wat kost trachten de mogelijkheid voor sport, recreatie en culturele activiteiten open te houden of zeker voor dat de sluiting plaatsvind een alternatief is dat past voor allen die nu gebruik maken van de Polfermolen en rekening houdend met zaken zoals eerder genoemd zodat wij als vereniging een functioneel en bruikbare ruimte hebben om ons voortbestaan te waarborgen.”
Beide verenigingen gebruiken de Polfermolen op drie dagen in de week. Er is geen andere – vervangende – locatie in het Valkenburgse centrum te vinden, zei Jennekens. Ook niet in het leegstaande kerkgebouw aan het Walramplein. Tijdens de vergadering zei Jennekens dat het kerkbestuur het gebouw niet meer verhuurd. De verwarmingsinstallatie is stuk. “Dit jaar zal er ook geen kerstconcert plaatsvinden”.
Navraag bij het kerkbestuur leert dat de verwarming defect is geweest maar gerepareerd is. Ondanks dit gegeven wil het kerkbestuur geen enkele activiteit in het gebouw meer toelaten, vertelt bestuurslid Ronald Luijten tegen TV Valkenburg. Het kerkbestuur wil de financiële reserves die er nog zijn niet te lang meer aanspreken voor het kerkgebouw. Het gebouw staat op de nominatie om verkocht te worden. Luijten hoopt dat het niet lang meer zal duren voordat de verkoop rond is.
Maandagavond vanaf 19:00 uur wordt tijdens de raadsvergadering gestemd over het voorstel van het college van B&W over een mogelijke gefaseerde afbouw van de Polfermolen. De vergadering is openbaar.

← Vorig bericht

Vervolgbijeenkomst sluiting kerncentrale Tihange

Meerderheid voor afbouwen Polfermolen

Volgend bericht →