Voortgezet onderwijs verplaatsen

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Voortgezet onderwijs verplaatsen

Tussenrapportage over Franciscusoord HouthemEr wordt een nadere studie uitgevoerd naar de ruimtebehoefte van het Franciscusoord in Houthem. Dat is de conclusie van de tussenrapportage die vrijdag verstuurd werd aan alle raadsleden.
In deze tussenrapportage zijn enkele facetten van de school in Houthem onderzocht. Zoals de functie en visie op het onderwijs en de daarbij behorende leerlingenaantallen. Dat kan gevolgen hebben voor de huisvesting van de mytylschool.
Men verwacht een teruggang van het aantal leerlingen in Houthem van 265 nu naar ca. 205 in het schooljaar 2024/2025.
Een ander aspect is de bouwkundige staat van het gebouw, dat uit 1966 stamt. Er zijn enkele tekortkomingen zoals beperkte hoogte, lichte bouwconstructie, slechte klimatologische omstandigheden en vocht en gehorige wanden.
Voorlopig stelt het college van B&W voor om de gymzaal, het zwembad, revalidatieruimten en kantoren te handhaven.
“Maar knap deze wel op” is het advies. Renovatie van de B-vleugel en verplaats het Voortgezet Onderwijs naar “de Brug” dat eigendom is van Stichting Revalidatie centrum Limburg (SRL).
De aanbevelingen van deze tussenrapportage worden later opgenomen in de eindrapportage. De gemeenteraad wordt dan gevraagd om een definitief standpunt in te nemen over de huisvesting van de Mytylschool in Houthem.

← Vorig bericht

Lift naar Ruïne vanuit centrum ?

Niks aan de Hand mengt zich in discussie

Volgend bericht →