Voorwaarden deelname aan optochten

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Voorwaarden deelname aan optochten

Op vastelaovesmaondig en lempkesdeensdig en info voor Tv ValkenburgInschrijven voor de optochten in Valkenburg op carnavalsmaandag en “lempkesdeensdeg” kan tot dinsdag 6 februari in de Prinsentempel van C.S. de Mirlitophile, Brasserie America aan het Theodoor Dorrenplein in Valkenburg. De uitreiking van de startnummers is op zaterdag 10 februari tussen 14 en 16 uur, ook in Brasserie America. Bij het uitreiken van de startnummers zijn twee medewerkers van Tv Valkenburg aanwezig zijn, bij wie je iets kwijt kunt omtrent je deelname, bestemd voor de TV opnames die van de optocht gemaakt worden.
Alle deelnemers aan de optocht dienen akkoord te gaan met het optochtreglement dat bij het inschrijvingsformulier hoort. Zoals gebruikelijk zullen bij het opstellen van de optocht alle deelnemende wagens op veiligheid gecontroleerd worden. Wagens, die niet aan de wettelijke voorwaarden voor de openbare weg voldoen, niet verzekerd zijn, of niet voldoen aan de voorwaarden in het optochtreglement, wordt deelname aan de optocht ontzegd. Het is verder niet toegestaan om een carnavalswagen te laten trekken door een caterpillar of andersoortig bouwvoertuig.
Voor de Grote optocht van maandag geldt dit jaar een maximum aantal van 15 deelnemende groepen van buiten de Gemeente Valkenburg. Als er na sluiting van de inschrijving meer dan 15 deelnemende wagens zijn, zal er geloot worden. De maatregel om niet meer dan 15 groepen toe te laten heeft te maken met de veiligheid en de duur van de optocht. Indien nodig zal de loting op woensdag 7 februari plaatsvinden.
Alle deelnemende groepen worden opgeroepen om het geluidsniveau en drankgebruik acceptabel te houden. Groepen die zich niet aan de aanwijzingen van de organisatie hieromtrent houden, kunnen uit de optocht geweerd worden. Als de laatste wagen van de optocht bij Botterweck gepasseerd is, zal de Grotestraat zoals gebruikelijk weer voor alle verkeer worden afgesloten voor de veiligheid van de feestvierende mensen op straat.
Voor de Lempkesoptocht van dinsdag geldt een maximum aantal van 50 deelnemende wagens. Alleen inschrijfformulieren die op tijd ingeleverd zijn kunnen meedoen. Als er na sluiting van de inschrijving meer dan 50 deelnemende wagens zijn, zal er geloot worden. Bij deze loting krijgen deelnemende groepen uit de Gemeente Valkenburg voorrang. De maatregel om niet meer dan 50 groepen toe te laten heeft te maken met de veiligheid en de duur van de optocht. Indien nodig zal de loting op woensdag 7 februari plaatsvinden.
Alleen ingeschreven groepen mogen deelnemen. Zonder geldig startbewijs wordt de wagen niet op het parcours toegelaten.
De formulieren zijn ook te downloaden via www.mirlitophile.nl onder het kopje optocht(en).

← Vorig bericht

Prinsenreceptie in Schin op Geul

John Florie toont zijn werk

Volgend bericht →