Voorwaarden bij ontvangen subsidie muziekonderwijs

Voorpagina » Toerisme » Voorwaarden bij ontvangen subsidie muziekonderwijs
De Valkenburgse muziekverenigingen gaan vanaf januari zelf muziekles geven. Dat maakte TV Valkenburg al bekend. Deze week heeft wethouder Claudia Bisschops de gemeenteraad geïnformeerd over de voorwaarden die aan het stopzetten van de subsidierelatie met het Maastrichtse Kumulus verbonden zijn en het vervolgtraject. De totale hoogte van de subsidie bedraagt € 50.000,-.
Bisschops schrijft in de brief aan de gemeenteraad hierover: “Ik wil met de HaFaBra-instellingen en schutterijen duidelijke afspraken maken over het rechtstreeks subsidiëren door de gemeente. De subsidie moet te allen tijde gelieerd zijn aan muziekonderwijs. De subsidie wordt niet gekoppeld aan de leeftijd, maar aan de wens van de leerling om een instrument, geldend binnen de HaFaBra-instellingen en schutterijen, te leren spelen.”
Wethouder Bisschops stelt wel additionele voorwaarden aan de subsidie ontvangende verenigingen. De verenigingen moeten acte de présence te geven tijdens onder andere processies, lokale tradities zoals mei-den plantingen, optochten met carnaval. Daarnaast wordt de subsidie ingezet voor buitenschools muziekonderwijs of leden-wervende activiteiten met een nadrukkelijke link met muziekonderwijs.
 
← Vorig bericht

Programma amateurvoetbal voor zondag 16 december

Bijzonder Kerstconcert in de Kloosterkerk

Volgend bericht →