Over overstap Weekers en Blom naar CDA.PPGV voorzitter Jef Kleijnen is met stomheid geslagen omtrent de overstap van Transperant raadsleden Weekers en Blom naar het CDA. "Op zich kan ieder raadslid dit zelf bepalen", aldus Kleijnen. "Hij/zij is gekozen zonder ruggespraak. Maar wat is de toegevoegde waarde van Transperant?", vraagt de voorzitter zich af?
__________________________________________
Hieronder leest u in de brief van PPGV het antwoord:

Valkenburg a/d Geul, 16 december 2009

PPGV met stomheid geslagen n.a.v. overstappen Transperant raadsleden Emile Weekers en Jacques Blom naar het CDA.

Op zich moet ieder raadslid zelf weten of hij/zij voor eenzelfde partij in de raad blijft zitten, overstapt naar een ander partij of een eigen partij begint. Per slot van rekening ben je als raadslid gekozen zonder last of ruggespraak. Maar ik kan mij nog heel goed voor de geest halen dat, toen de voormalige SP raadsleden in Valkenburg a/d Geul met mij een nieuwe partij oprichtten, wij door de Transperant raadsleden beticht werden van o.a. kiezersbedrog.

Wat wij ons ook afvragen is wat de toegevoegde waarde is geweest van fractie Transperant voor Valkenburg a/d Geul. In ieder geval niet, zoals wordt vermeld in de media om de scherpte terug te brengen in de lokale politiek, die is immers, onder meer ingebracht, door de mensen die nu deel uitmaken van de PPGV.

Sinds deze mensen deel uit zijn gaan maken van de coalitie en het college van burgemeester en wethouders is de politiek wezenlijk veranderd. Zijn het niet onze mensen geweest die aangegeven hebben dat het Sport- en Recreatiecentrum “De Polfermolen” (het paradepaardje van het CDA) de molensteen om de nek van de gemeente Valkenburg a/d Geul was. Is het niet aan onze mensen te danken dat wij als gemeentebestuur baas in eigen huis zijn en niet, zoals in het verleden, afhankelijk zijn van projectontwikkelaars zoals 3W!!! Als er één wethouder kritisch beoordeeld is door zijn eigen partijgenoten de afgelopen jaren ben ik dat wel geweest.

Transperant is de partij van: in de coalitie, dan uit de coalitie en nu weer in de coalitie!!!!

Was het niet de fractie Transperant die de stekker uit de coalitie trok toen de rioolbelastingen in 2007 verhoogd moesten worden, waren het niet de raadsleden van Transperant die tegen de verkoop van de aandelen van Essent stemden en was het niet fractie Transperant die als enige fractie in Valkenburg a/d Geul tegen de centrumplannen stemde!!!! Was het niet Transperant die altijd tegen mij ageerde als ik rechttoe, rechtaan de dingen benoem (de)!!!!

Wat ons betreft is het dan ook niet te plaatsen waarom de raadsleden Weekers en Blom juist nu de overstap naar het CDA hebben gemaakt. Zijn zij intussen bekeerd door Bisschop Thijssen en zijn hulpbisschop Knubben, of is het CDA overstag gegaan en gaan ze in de toekomst de koers van de raadsleden Weekers en Blom varen is de vraag die wij ons hierbij stellen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jef Kleijnen op tel: 06-51800783.

Namens de PPGV,
Jef Kleijnen (voorzitter).