Vraag en antwoord wielerevenementen deel 2

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Vraag en antwoord wielerevenementen deel 2

Tijdens de wielerevenementen staat de veiligheid van de renners en de inwoners van Zuid-Limburg voorop. Hiervoor worden diverse maatregelen langs de routes getroffen. Als gevolg daarvan kunt u wellicht enig ongemak ondervinden tijdens zowel de 3e etappe van de Tour de France als het Europees Kampioenschap Wielrennen. Samen met de organisatie en de politie wordt er echter alles aan gedaan mogelijke overlast zoveel mogelijk te beperken. De maatregelen die worden getroffen, hebben voornamelijk een verkeersbeperkend karakter. Via deze rubriek wordt u op de hoogte gehouden van de verkeers- en veiligheidsmaatregelen rondom de wielerevenementen.
Kunnen de gasten van camping Den Driesch op 4 juli de ingang van de camping bereiken?
De dag voor en de dag na de aankomst van de Tour de France is de camping gewoon te bereiken. Op de dag zelf is de camping niet vanuit het centrum van Valkenburg te bereiken, maar alleen vanaf de bovenkant Daalhemmerweg. Wij vragen u wel rekening te houden met vertragingen.
Kan er een bord geplaatst worden met de mededeling dat ons bedrijf via een omleiding bereikbaar is?
Bij normale omleidingen worden borden geplaatst. In dit geval is dat niet mogelijk aangezien we dan de hele regio Zuid-Limburg moeten gaan bewegwijzeren. Uiteraard krijgen de verkeersregelaars instructies mee.
Wat mag ik als ondernemer tijdens Touraankomst en EK?
Gelet op het uitstralingseffect van de wielerevenementen in Valkenburg aan de Geul over de gehele wereld is het begrijpelijk dat u als ondernemer langs de route uw bedrijf extra aandacht wilt geven. De gemeente krijgt dan ook vele vragen van ondernemers over wat ze wel en niet mogen rond de Touraankomst op 4 juli en het EK Wielrennen op 15 & 16 juli.
De regel is heel simpel: u kunt uw bedrijfsactiviteiten gewoon uitvoeren zoals u normaal ook doet. Wilt u hiervan afwijken dan had u een schriftelijk verzoek moeten indienen bij de gemeente Valkenburg aan de Geul. Een afwijking kan bijvoorbeeld zijn het gebruik van ‘steh-tischen’ (statafels), reclamedragende vlaggen, televisieschermen, kraampjes, merchandising, publiekscatering en dergelijke. Helaas zijn aanvragen op dit moment niet meer mogelijk.
Twijfelt u? Neem dan gerust contact op met de gemeente Valkenburg aan de Geul, telefoon 043 – 6099292. Wij helpen u graag verder.
Blijft de detailhandel in de kern Valkenburg bereikbaar voor winkelend publiek?
Ja, alle winkels blijven bereikbaar. Alleen niet voor het gemotoriseerde verkeer.
Kan ik mijn kinderen gewoon naar de buitenschoolse kinderopvang brengen en ophalen?
U kunt uw kinderen in Valkenburg en Berg gewoon ophalen. Houdt u wel rekening met omleidingen en vertragingen.
Kunnen ondernemers die langs de route wonen hun klanten en leveranciers ontvangen?
Ondernemers moeten rekening houden met bevoorradingen en hun leveranciers op de hoogte stellen van eventuele omleidingen. Wanneer er geen omleidingsroute beschikbaar is kunnen leveranciers en klanten de onderneming niet per auto of vrachtauto bereiken. De gemeente Gulpen-Wittem bieden de winkeliers deze dag de mogelijkheid om hun openingstijd te verlengen tot 21.00 uur. In Valkenburg aan de Geul is dit tot 22.00 uur.
Wat zijn de verwachte bezoekersaantallen tijdens de Touraankomst op 4 juli?
Op basis van ervaringen uit het verleden (Touraankomst in 1992 en WK Wielrennen in 1998) worden er langs en rondom het parcours in Nederland ca. 600.000 toeschouwers verwacht. Een groot gedeelte hiervan zal zich concentreren rondom Valkenburg (250.000), andere grote publiekstrekkers zijn naar verwachting de omgeving van Slenaken (Loorberg), Mechelen en Trintelen.
Hoe kan ik het centrum van Valkenburg bereiken als ik mijn auto parkeer op de parkeerweilanden op de Emmaberg?
Tussen de parkeerweilanden aan de Emmaberg en de parkeerweilanden aan de Hekerweg zijn busverbindingen naar het station van Valkenburg. Het station is ongeveer 5 minuten lopen van het parcours.
Welke wegen zullen die dag extra druk zijn?
Door de centrale ligging van Valkenburg binnen de Euregio en de grote aantrekkingskracht van de Tour de France op de wielerliefhebber is de verwachting dat zowel uit Duitsland (oosten), België (westen en zuiden) en Nederland (noorden) een aanzienlijke toeloop van publiek te verwachten is. De grote stromen zullen vooral te verwachten zijn vanaf de volgende wegen:
A76 (Belgie, westen + Duitsland, oosten);
A2 (Belgie, zuiden + Nederland, noorden);
N278 (Duitsland, oosten + Maastricht/België, westen);
Noorderbrug (Maastricht/België, westen).
De aankomst van de etappe is verwacht rond 17:00 uur, alle activiteiten rondom de aankomst zullen echter ruimschoots van te voren starten. Zo is vanaf 14:00 uur al de doorkomst van de reclamekaravaan gepland. De toeloop van het publiek zal zich naar verwachting al vanaf de vroege ochtend ontwikkelen (naast de mensen die al de dag/enkele dagen van te voren richting Valkenburg komen). De verwachting is dat na de reguliere ochtendspits vanaf ca. 10:00 uur de grote toestroom zal plaatsvinden. Deze zal aanhouden tot ca. 15:00 uur.
Mijn vraag staat er niet tussen, wat nu?
Houdt u naast deze StadHuis-pagina ook de website www.valkenburg.nl (Button Tour de France) in de gaten. Hier staan nog meer specifieke vragen en antwoorden. Staat uw vraag er nog steeds niet tussen? Bel dan met het informatienummer, 043 – 6043184 (tijdens kantooruren).

← Vorig bericht

Jubileumboek en ambitieuze plannen van HC Sjinborn

Zomerklanken van Limburgs Operakoor en Geulklank

Volgend bericht →