Vredeslicht Bethlehem naar Schin op Geul en Valkenburg-c.

Voorpagina » Toerisme » Vredeslicht Bethlehem naar Schin op Geul en Valkenburg-c.

Steeds meer parochies in Limburg werken mee aan de actie ‘Vredeslicht’. Dit initiatief ontstond zo’n dertig jaar geleden in Oostenrijk. In 1986 werd in Oostenrijk in de Advent een actie voor gehandicapte kinderen gehouden: ‘Licht ins Dunkel’. In het kader van die actie ging directeur Obermayer van de Oostenrijkse omroep ORF met enkele 14-jarige gehandicapte kinderen naar Israël om het vredeslicht te ontsteken aan de vredesvlam in Bethlehem. Per vliegtuig werd dit licht naar Linz gebracht om daar verspreid te worden door groepen die zich spontaan hadden aangemeld, waaronder Oostenrijkse scoutinggroepen. Zo ontstond de actie ‘Vredeslicht’. In 1988 verliet het vredeslicht voor het eerst Oostenrijk en brachten scouts het naar Duitsland, Italië, Frankrijk en Zwitserland. 
Intussen is de actie ‘Vredeslicht’ een internationale actie geworden die door scoutinggroepen over de hele wereld wordt ondersteund en waaraan ook steeds meer kerken deelnemen.

Ook dit jaar wordt het Vredeslicht door de scouting van Schinnen in Wenen opgehaald en via de Clemensparochie in Hulsberg komt het licht in Schin op Geul terecht. Vanuit Schin op Geul wordt het Vredeslicht doorgegeven aan de HH. Nicolaas- en Barbaraparochie in Valkenburg aan de Geul. Het Vredeslicht wordt dan in Schin op Geul tijdens de Gezinsviering (24 december 18.00 uur), de Nachtmis (24 december 21.00 uur) en de Dagmis (25 december 10.30 uur) doorgegeven aan belangstellende aanwezigen. In Valkenburg gebeurt dit in de Gezinsviering (24 december 18.30 uur).
Hiervoor dient u zelf van thuis een lantaarn met kaars of olie mee te brengen. In de kerk zijn eventueel ook noveenkaarsen te koop die geschikt zijn voor dit doel. Deze branden dan minimaal 8 dagen, net zolang als het Octaaf van Kerstmis – van 25 december tot en met 1 januari – duurt. 

← Vorig bericht

Deelnemers aan 'mee-denk-tank' gezocht

Kerstboetetocht naar Banneux op TV Valkenburg

Volgend bericht →