Vredeslicht uit Bethlehem naar Limburg

Voorpagina » Toerisme » Vredeslicht uit Bethlehem naar Limburg

Het Vredeslicht wordt ieder jaar in de grot van de geboortekerk in Bethlehem ontstoken door een kind en daarna verspreid door kinderen over de hele wereld. Zo ontstaat er al meer dan 20 jaar vlak voor kerstmis vanuit dat kleine vlammetje een oceaan van licht.
Ook in het bisdom Limburg wordt deze Vredeslicht-actie gehouden. Een aantal Nederlandse scouts haalt het Vredeslicht op in Wenen en wordt dan per touringcar naar Nederland gebracht waar het verder wordt doorgegeven door scoutinggroepen.
Zondag 18 december was het Vredeslicht aanwezig in de St. Christoffelkathedraal in Roermond en werd daar doorgegeven aan belangstellende aanwezigen. Daarbij aanwezig ook vertegenwoordigers van de Mauritius-parochie uit Schin op Geul, die hun zelf meegebrachte kaars in een lantaarn aan hebben gestoken en deze vervolgens mee terug hebben genomen naar hun parochie. Van hieruit wordt het Vredeslicht weer doorgegeven aan de HH. Nicolaas- en Barbaraparochie in Valkenburg.
In Schin op Geul wordt het Vredeslicht in de Gezinsviering op 24 december om 18 uur, de Nachtmis op 24 december om 21 uur en de H.mis op 25 december om 10.30 uur doorgegeven aan belangstellende aanwezigen. In Valkenburg gebeurt dit in de Gezinsviering op 24 december om 18.30 uur.
 
 
 
 
 

← Vorig bericht

International Team Challenge op losse schroeven?

Schimmert is weer Kerststallendorp

Volgend bericht →