Vrijdag 4de grotcriterium door de Gemeentegrot

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Vrijdag 4de grotcriterium door de Gemeentegrot

Op vrijdag, 6 oktober 2006 zal het 4e Holland Casino Grotcriterium voor professionele wielrenners worden verreden. Dit criterium kan worden gezien als de afsluiting van het weg seizoen voor deze wielrenners.
Het grotcriterium kan worden gezien als de opvolging van de destijds vermaarde Nacht van Valkenburg. Ook toen voerde het parcours de renners door de straten van het oude centrum van Valkenburg. Het parcours voor het grotcriterium luidt als volgt: start en finish in de Plenkertstraat, Wilhelminalaan, den Halderstraat, Kerkstraat, Pelelinstraat, Grotestraat centrum, Muntstraat, Grendelplein, Cauberg, door de Gemeentegrot terug naar de Plenkertstraat. Door middel van het Gemeentelijk omleidingen plan zullen de benodigde straten aan het verkeer worden onttrokken. .
Ook dit jaar staat het rennersveld (40 deelnemers) weer gereed om een prachtige wedstrijd aan het publiek voor te schotelen. Renners van naam waaronder o.a. Baden Cooke, Bram de Groot, Bjorn Glasner, Ralf Grabsch, de winnaar van de Tour etappe 2006 naar Valkenburg Mathias Kessler, Joost Posturna, Rik Reinerink, Bram Schmitz, Erwin Thijs, Aard Vierhouten en daarnaast de Valkenburgse corifee Rob Ruygh zullen daar zorg voor dragen. Een internationaal rennersveld dus waar menige grote profronde jaloers op kan zijn (en dat ook is !).
In de voorgaande jaren kende dit criterium winnaars van naam waaronder o.a. Max van Heeswijk en Servaas Knaven.
Ook dit jaar wordt het goede doel met dit criterium ondersteund. Het Koningin Wilhelminafonds, met name de kankerbestrijding onder de jeugd, zal daarbij weer worden bedacht. De renners stellen de aanwezige prijzen- en premiegelden ter beschikking van het fonds.
De wedstrijd begint om 21 ,00 uur en zal tot 23,00 uur duren. Het doorgaande verkeer via het Grendelplein zal vanaf 20,00 uur niet meer mogelijk zijn. Sommige moeten al eerder vanwege de opbouw van het parcours aan het verkeer worden onttrokken. Het doorgaande verkeer via het plein zal weer zo snel als mogelijk is doorgang worden verleend via de Cauberg. De Daalhemerweg blijft op het Grendelplein door het aanwezige entertainment tot na 24,00 uur afgesloten.
Het geheel wordt door een aantrekkelijk bijprogramma omkaderd. Entertainment op 3 plaatsen langs het parcours (t.w. Th. Dorrenplein, hoekpunt BerkeIstraat/Muntstraat/Grotestraat C en op het Grendelplein) zal zorgen voor een muzikale en onderhoudende ambiance. Dit programma duurt tot 24,00 uur waarna het geheel met vuurwerk vanaf het Kuurpark zal worden afgesloten.
Voorafgaande aan de wedstrijd zal de Nederlandse sportheld op de fiets, die in de Tour de France etappe naar Valkenburg zwaar ten val kwam en daardoor vroegtijdig afscheid moest nemen als wielrenner, Enk Dekker zich nog eens aan het publiek presenteren. Hij wenst hier in Valkenburg afscheid te nemen van het Limburgse wielerpubliek. Hij zal door de organisatie worden gehuldigd. Een rondrit op het parcours, voorafgegaan door de Valkenburgse schutterij, zal daar verder onderdeel van uitmaken.
De organisatie hoopt dan ook nu weer dat deze publiekstrekker, die in de rennerswereld al een eigen naam heeft weten op te bouwen, weer nog meer wielersportliefhebbers naar Valkenburg zal trekken dan al in de voorgaande jaren het geval was. Deze wedstrijd is dat meer dan waard.

← Vorig bericht

Speeltuin Broekhem Zuid behouden

Dorpsraadvergadering in Schin op Geul gaat niet door

Volgend bericht →