VSP betitelt Chinareis als snoepreisje en verkwisting van geld

Voorpagina » Toerisme » VSP betitelt Chinareis als snoepreisje en verkwisting van geld

De Valkenburgse Senioren botsten met burgemeester Schrijen over uitlatingen als ‘verkwisting van geld’ en ‘snoepreisje’ naar China. “Er zijn mij geen resultaten bekend van de reisjes naar China”, zei raadslid Gerti Silverentand maandagavond. Burgemeester Jan Schrijen legde uit hoe de vork in de steel zit in het China-dossier.
“De raad heeft toenmalig burgemeester Eurlings gevraagd om naar China te gaan. De achterliggende gedachte is het oplossen van een deel van het probleem van de leegstaande hotels in Valkenburg aan de Geul. Diezelfde raad vroeg aan waarnemend-burgemeester Schrijen om het project verder uit te rollen. En nu komt diezelfde raad met het verwijt dat het een snoepreisje is en verkwisting van geld”.
“Kom dan met resultaten. Ik heb ze niet gezien”, stelde raadslid Silverentand als tegenvraag. “Daar heb je vijf jaar voor nodig. Er staat bv een ondernemer op een Chinese beurs en een busondernemer die nu met bussen rijdt met Chinezen”.
Schrijen maakte ook bekend – na vragen van de VSP – dat het bedoelde hotel in het raadsinfobulletin van het college dat per maand 40 Chinese gasten ontvangt, hotel Voncken betreft. Dat werd in het bulletin niet met naam genoemd.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Judotournooi in Polfermolen

KPN bouwt nieuwe zendmast, Falcon maakt bezwaar

Volgend bericht →