Vuurdoop voor VIO Kids

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Vuurdoop voor VIO Kids

Het Kumulus Kerstconcert 2006Eindelijk is het dan zover: de kinderen van de VIO lessen van Kumulus-Centrum voor kunsteducatie gaan samen met het kinderkoor Sjamaes een concert verzorgen en wel op het kerstconcert van Kumulus op vrijdag 15 december in de Protestantse Kerk te Valkenburg a/d Geul.
De kinderen uit de VIO klas van Kumulus staan nog aan het begin van hun muzikale hobby, toch wil deze groep van 20 enthousiaste leerlingen van zich laten horen. VIO is klassikaal muziekonderwijs waarbij de kinderen op een speelse manier samen leren spelen, ook leren zij de taal van de muziek te begrijpen, lezen en schrijven. Naast het musiceren maken de kinderen kennis met een groot aantal instrumenten en dat op een experimentele manier. Doormiddel van demonstraties en het zelf uitproberen van deze instrumenten proberen we de keuze voor het vervolg van een eventuele muzikale hobby te stimuleren en te begeleiden.
Nu na een paar weken bezig te zijn met hun eerste muzieklessen, willen ook zij graag aan u laten horen wat zij tot nu toe al geleerd hebben.
Sjamaes staat onder leiding van Jaqueline Bartels, docente Keyboard bij Kumulus. Het koor telt zo’n 50 leden waarvan, op een enkeling na, iedereen als leerling aan Kumulus verbonden is. Er bestaat kennelijk een grote behoefte om naast het samen musiceren ook nog lessen te volgen en zich verder te bekwamen in een fantastische hobby.
Kinderkoor Sjamaes heeft een explosieve groei door gemaakt en is inmiddels geen onbekende meer in de regio, zo werken zij dit schooljaar mee aan een productie van de opera Carmen van Bizet, samen met Opera Zuid. Dit betekent dat de kinderen een vol repetitie- en uitvoeringsschema hebben. Maar dit doen ze met alle plezier. Al met al staat het plezier in het samen muziekmaken voorop, en dit schept een hechte band tussen de kinderen.
Kumulus hoopt dat iedereen naar het concert komt luisteren en dat velen wellicht geïnspireerd worden de muzikale kwaliteiten van hun kinderen te voeden, uit te breiden en zeker te laten delen met anderen.
Daarom is iedereen van harte uitgenodigd om op vrijdag 15 december naar ons Kerstconcert te komen luisteren. Er valt naast het optreden van de VIO Kids en Kinderkoor Sjamaes nog meer mooie kerstmuziek te beluisteren. Het concert vindt plaats in de Protestantse Kerk aan de Oosterweg 1 te Valkenburg a/d Geul. Het optreden begint om 19.00u. en zal om 20.00u. afgelopen zijn. De toegang is gratis.
Meer informatie over de cursus VIO – theoriecursus instrumenten uitproberen en noten leren lezen is te vinden op www.kumulus.nl.
[noot voor de redactie: foto in bijlage is van Daniëlle Amendt Fotography, graag haar naam erbij vermelden?]

← Vorig bericht

Kerstvoorstelling Magisch Theater

Kerstmarkt in de Fluweelengrot

Volgend bericht →