Vuurwerk oorzaak defecte parkeerautomaten Cauberg

Voorpagina » Toerisme » Vuurwerk oorzaak defecte parkeerautomaten Cauberg

De problemen met pinbetalingen bij parkeerautomaten zijn hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door vuurwerk. “Dat is in ieder geval voor de parkeerautomaat op de kop Cauberg het geval”, zegt wethouder Carlo Vankan. “Daarnaast was een landelijke pinstoring, die ook bij banken en winkels voorkwam, de andere oorzaak”.
In de dagen na de jaarwisseling bleek een aantal parkeerautomaten niet te functioneren. TV Valkenburg berichtte daarover. Over de hoogte van de geleden schade, kan weinig gezegd worden, laat de wethouder weten. “Dat is moeilijk, want we weten niet hoeveel gasten niet betaald hebben. Daarnaast kon men wel met cashgeld betalen. Misschien hebben we een paar duizend euro misgelopen. Inclusief de reparatie van de betreffende automaten”.
Het blijkt dat diezelfde parkeerautomaten op de Cauberg ieder jaar doelwit zijn van vuurwerkschade. De vraag rijst dan: waarom worden deze automaten niet afgeschermd om schade te voorkomen? “Dichte maken of anderszins behoeden tegen vuurwerkschade is te overwegen. Ook dat kost weer geld”, aldus Vankan.

← Vorig bericht

Twee meldingen van vuurwerkoverlast

Laat uw mening horen over vuurwerk

Volgend bericht →