Harde ontploffing in de Grotestraat-centrum

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Harde ontploffing in de Grotestraat-centrum

Dinsdagochtend om 5:30 uur ontplofte een vuurwerkbom in de Grotestraat-centrum voor het amusementscenter Copacabana. Het was geen normaal vuurwerk aldus een werknemer van een van de getroffen horecazaken. Hij had op een filmpje, gemaakt met de telefoon door een van zijn gasten, een abnormaal groot vuur gezien. “Dat kan niet van een gewoon rotje afkomstig zijn” zei hij tegen TV Valkenburg. Op het filmpje is alleen het vuur te zien en geen personen.
Desgevraagd spreekt de politie van een harde knal om half zes vanmorgen. “Wij hebben geen sporen van braak gevonden”, aldus de voorlichter. “Ook geen sporen van vuurwerk”.
Feit is dat de ontploffing het grote rolluik voor Copacabana geheel ontzet is. De onderkant van de balustrade is zwart geblakerd. De eigenaresse zei: “Wij zijn behoorlijk geschrokken van de harde knal en zijn direct in actie gekomen. Er liep vanaf de stoep richting de glazen pui een streep van vuur”. De politie en de brandweer waren snel ter plekke. De brandweer heeft het vuur gedoofd. De bewoner boven de zaak was ten tijde van de ontploffing niet aanwezig.
Diverse ruiten sneuvelden van het ernaast gelegen restaurant De Gouden Leeuw en aan de overkant bij Grand-Café Joli Coeur. Dit pand werd geraakt door projectielen. Op de bovenste etage is de inslag in twee ruiten duidelijk te zien. De glasbedrijven zijn gebeld om de schade te herstellen.
Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg © 2015

← Vorig bericht

De gouden jaren van Heintje

Stem 'Andy & Roy' naar de L.V.K.-finale

Volgend bericht →