VV Berg mist doelrijpe kansen en daardoor promotie naar 4de klasse

Voorpagina » Toerisme » VV Berg mist doelrijpe kansen en daardoor promotie naar 4de klasse

“Eigenlijk is het heel simpel. Zij hebben weinig kansen maar scoren wel. Wij hebben veel kansen gehad maar scoren niet. En dan verlies je.” Met deze woorden sloeg verdediger Billy Scaf, samen met Glenn Smeets en Stan Blom de uitblinkers aan Bergse kant, de spijker op de kop. En dus overheerste na afloop grote teleurstelling binnen de zwart-witte gelederen. Begrijpelijk, want de ploeg van de fel coachende assistent-trainer Patrick Duijzings had de meeste mogelijkheden gecreëerd, maar helaas onbenut gelaten. 
Ruim 500 toeschouwers waren naar sportpark Kollenberg in Nuth gekomen om getuige te zijn van de strijd tussen VV Berg’28 en SVM uit Munstergeleen met als inzet promotie naar de vierde klasse.  Beide formaties wilden dit doel blijkbaar heel graag bereiken, want er ontstond een duel waarin met volle overtuiging werd gestreden  en de duels zeker niet werden geschuwd. Dit leverde liefst 8 gele en 1 rode kaart op. Allemaal terechte kaarten, gegeven door scheidsrechter Frank Benneker.
Al snel werd duidelijk dat er sprake was van twee verschillende speelstijlen. Berg probeerde met combinaties gevaarlijk te worden, SVM daarentegen was fysiek duidelijk sterker  en beperkte zich tot  krachtige tegenstoten richting het vijandelijke doel. Kansen leverden deze pogingen echter nauwelijks op. Dat het na 27 minuten via een ongelukkig eigen doelpunt van Glenn Smeets 0-1 werd, was dan ook geen afspiegeling van het gebodene tot dan toe. 
Bij Berg gingen de kopjes niet omlaag. Integendeel, in het restant van de eerste helft en ook na de pauze werden nog enkele fraaie kansen onbenut gelaten. Waarbij zeker vermeld moet worden dat ook het geluk ontbrak. Vooral Yoshi Claessens had pech toen zijn snoeiharde pegel via de binnenkant van de paal terugsprong in het veld. 
Terwijl Berg bleef proberen de bakens te verzetten werd exact na 90 minuten  aan de overkant de strijd definitief verloren. Uit een van de tegenstoten van SVM was het uiteindelijk Bas Kengen die doelman Ralf Lemmens voor de tweede keer het nakijken gaf. In de daarop volgende 13 (!) minuten blessuretijd  bleef de stand vervolgens ongewijzigd. 
Bekijk hieronder de reportage die Henk Sporken en Yannick Pinckaers van deze wedstrijd maakten.

VV Bergtrainer spreekt spelers toe

Foto’s Yannick Pinckaers, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Van geen naar specifiek gemeentelijk hotelbeleid

“Veer Sjeete Op Sjerrep” wint Houthems Zestalschieten 2019

Volgend bericht →