VV Walram beslist duel reeds voor de rust

Voorpagina » Toerisme » VV Walram beslist duel reeds voor de rust
Vorig seizoen streden Walram en RKVVL/Polaris op de slotdag van de competitie om het laatste vacante plekje in de nacompetitie. Walram won destijds verdiend en liet de Maastrichtse ploeg met een enorme kater achter. Nu moest de Valkenburgse ploeg het opnemen tegen een nieuwe en vrij jonge opponent.
De kansen in de eerste helft waren duidelijk voor de roodhemden. Mike Willems zag twee minuten voor de pauze een schot in de lange hoek verdwijnen: 1-0. Diezelfde Willems bediende spits Angelo Rouwette kort daarop met een prima assist: 2-0. De bezoekers kregen zowat alle hoeken van het veld te zien en waren niet echt in staat om een vuist te maken.
Na een ongelukkige handsbal verzilverde Willems vanaf de stip de strafschop, stijf in de kruising: 3-0. Coach Jordy Reneerkens kon bij deze tussenstand ook zijn wisselspelers laten opdraven. Het eerste balcontact van youngster Reno Voorjans leverde bijna de vierde treffer op.  
Een keer kroop Walram bij een snelle counter door het oog van de naald en moest doelman Patrick Ruijters buiten het strafschopgebied ten koste van een gele kaart aan de noodrem trekken. De vrije trap leverde niets op. Reno Voorjans kopte nog keihard recht in de handen van de Polaris-doelman, die actie had iedereen de middenvelder wel gegund. Het slotakkoord was voor de broertjes Angelo en Riccardo Rouwette. Met een goed opgezette aanval was het uiteindelijk Riccardo die zijn broer de eer van de tweede treffer van de dag ‘gunde’: 4-0.
Door het verlies van nummer twee, Jekerdal, bij SCG bedraagt de voorsprong van Walram na vijf speeldagen inmiddels vijf punten.
Zondag gaat Walram op bezoek bij  RKASV. De wedstrijd van 16 oktober, thuis tegen Jekerdal, is omgezet in een uitwedstrijd i.v.m. de drukte rond de Bokkemèrt. Een week later speelt Walram in de tweede bekerronde uit bij RKVVM in Margraten.
Op de laatste oktoberzondag is de derby bij de buren van Berg ’28.
De gegevens werden aangeleverd door Frits Feuler van VV Walram Valkenburg
← Vorig bericht

Moeizame winst voor heren 1 Falco

Raad wordt ingelicht over rapport Wyckerveste

Volgend bericht →