VV Walram heeft langste adem

Voorpagina » Toerisme » VV Walram heeft langste adem

Op de openingsdag van de competitie won Walram begin september afgetekend met 4-0 van DBSV. In de uitwedstrijd was het afwachten met welk elftal dit internationale studentengezelschap zou opdraven.
Het duel was nauwelijks tien minuten oud of Angelo Rouwette knalde rand strafschopgebied de 0-1 binnen. Dat smaakte naar meer, waren de gedachten bij de nu ook weer grote schare meegereisde Valkenburgse supporters die regen en wind trotseerden om de ploeg te steunen. DBSV was nauwelijks bekomen van de schrik of Daimy Nijenhuis glipte op links langs een aantal verdedigers en legde de bal panklaar voor Mike Willems: 0-2.
Walram had nu de touwtjes in handen maar moest alert zijn op de tegenstoten van de gastheren. Eenmaal lukte dat niet en lag prompt de 1-2 achter doelman Bas Piëtte in het netje. Een poeier van Angelo Rouwette ging rakelings langs. Aan de andere kant moest Piëtte gestrekt naar de hoek om de gelijkmaker te voorkomen. Walram maakte zich in het slot van de eerste helft schuldig aan slordige passes en het niet benutten van een resem kansen en kansjes. Met nog meer overleg had dit een hoger rendement opgeleverd en zou het duel halverwege definitief op slot zijn geweest.
Daimy Nijenhuis kreeg kort na de hervatting, na een mooie solo, de kans op de derde Valkenburgse treffer maar schoot, tot opluchting van de Engelse DBSV-doelman ruim naast. Mike Willems, Angelo Rouwette en opnieuw Nijenhuis creëerden prima mogelijkheden maar hadden het vizier niet goed afgesteld. In de defensie was het voortdurend opletten geblazen. De defensieve saamhorigheid voorkwam verder onheil. Lars Feuler werd bij een doorbraak onreglementair afgestopt. Het begin van een ware stormloop op het doel van de thuisclub. De prima steekpass van Barry Hendriks op Mike Willems betekende 1-3. DBSV wankelde. Willems bediende een kwartier voor tijd Angelo Rouwette, meteen goed voor zijn tweede treffer: 1-4. Uit een dwarrelende voorzet kopte de DBSV-spits onverwachts maar fraai de 2-4 binnen. Walram had, in het zicht van de haven, nog drie verse krachten ingebracht. Vijf minuten voor affluiten viel de bal pardoes voor de voeten van Angelo Rouwette: uithalen en 2-5. In de slotminuten stelde Demir Turkesic met een heerlijk een-tweetje Riccardo Rouwette in staat de eindstand vast te leggen: 2-6. Na de eerste periodetitel was nu ook titel nummer twee ‘in the pocket’.
Walram telt nu vijf punten voorsprong op Wijnandia. Beide teams taan komende zondag in Wijnandsrade tegenover elkaar.
De tweede ploeg boekte een prima 3-3 gelijkspel bij koploper Hellas 2 en is door deze puntendeling zo goed als veilig.
 

← Vorig bericht

Nieuwe omroepstem in openbaar vervoer Limburg

Expositie kunstkring Houthem

Volgend bericht →