VV Walram klaart karwei in laatste tien minuten

Voorpagina » Toerisme » VV Walram klaart karwei in laatste tien minuten

De stevige wind speelden VV Walram en RKASV uit Amby in het negentiende competitieduel behoorlijk parten. Beide ploegen probeerden er voor bijna 200 toeschouwers, ondanks die steeds veranderende weersomstandigheden, toch een aardige pot voetbal van te maken. Het duurde tot ruim tien minuten voor het einde alvorens koploper Walram het laken naar zich toe kon trekken en middels een 4-2 zege de dertiende overwinning kon bijschrijven. Omdat achtervolger Wijnandia met het 1-1 gelijke spel dure punten verspeelde bij nummer voorlaatst Willem I, bedraagt de kloof nu zeven punten, met nog zeven – zware – duels voor de boeg.
Er was geen peil op te trekken: per minuut veranderden de verhoudingen op het speelveld. Walram, dat het meest gebaat is bij combinatievoetbal en snelheid, had in het eerste deel van de wedstrijd niet echt grip op de opponent. RKASV hanteerde de lange en hoge bal, Walram probeerde ook te vaak met lange halen de snelle spitsen aan het werk te zetten. Die ballen dwarrelden werkelijk alle kanten op!
Defensief was het opletten geblazen. De gasten wilden zich voor de 2-5 nederlaag op eigen veld ‘coûte que coûte’ revancheren. Walram kreeg slechts een handvol kansjes maar moest tot vijf minuten voor de thee wachten voordat spits Demir Turkesic bij een voorzet vanaf links prima voor zijn man kwam en lekker binnen tikte: 1-0.
Twintig minuten na de pauze golfde het spel letterlijk en figuurlijk op en neer. Walram-doelman Bas Piëtte moest zijn hele lengte gebruiken om een ASV-inzet te keren. Kort daarop was hij kansloos toen de bal niet snel genoeg voor het doel werd weggewerkt en de centrale spits de gelijkmaker binnen schoot. Een onnodige tegentreffer, zo leek het.
Vijf minuten later leken de blauwen op 1-2 te komen maar de jarige scheidsrechter Berben annuleerde de treffer wegens hinderen van de doelman. Het duel werd een stuk feller. Boris Bokmans, een van de ASV-verdedigers kon zijn mond niet houden en kreeg kort achter elkaar tweemaal geel, dus rood.
Voor Walram het sein om nu echt te laten zien waarom de ploeg terecht de koploper in 4 A is. Patrick Jansen heerste nog meer als een veldheer voor zijn defensie, speelde een degelijke partij en was meermaals een behoorlijke sta-in-de-weg daar waar het ging om het onderbreken van aanvallen van de bezoekers.
Een blessure van Amby-speler Jimmy Kusters vormde de inleiding voor de tweede Valkenburgse treffer: zijn ploeg verzuimde de bal over de zijlijn te spelen. Dus vond Walram het ook niet nodig om dat vervolgens wel te doen. De defensie van de bezoekers was korte tijd ontregeld. Een perfecte voorzet vanaf rechts bereikte de toegesnelde Kenneth Leunissen die van dichtbij de bal hard tegen de touwen joeg: 2-1. Opluchting alom!
Kort daarop praktisch hetzelfde scenario: Daimy Nijenhuis rook zijn kans en dook op volle snelheid richting achterlijn. Zijn afgemeten voorzet bereikte opnieuw Leunissen die feilloos afwerkte: 3-1. Walram verkeerde in ‘the winning mood’ maar een onachtzaamheid werd door het tiental uit Amby perfect afgestraft: 3-2. Het werd dan toch nog even billen knijpen, zeker omdat de arbiter aardig wat tijd bijtrok. Ver in blessuretijd besloot Mike Willems een solo ‘in niemandsland’ met een schot in de korte hoek. Tot eigen verbazing en opluchting bij de Valkenburgse aanhang lag de bal enkele tellen later achter de ASV-doelman: 4-2.
Walram 2 leed na een reeks van zeven ongeslagen duels een pijnlijke 4-1 nederlaag bij laagvlieger RKHBS 2. Jordy Mullers tekende voor de Valkenburgse treffer.
Komende zondag speelt Walram uit bij RKVVL/Polaris. Walram 2 ontvangt thuis (10.30 uur) rode lantaarndrager Simpelveld 2.
Foto’s VV Walram

← Vorig bericht

Uitslagen amateurvoetbal 19 maart

'Ontspoord beleid rondom ZLSM'?

Volgend bericht →