VV Walram slaat na rust keihard toe

Voorpagina » Toerisme » VV Walram slaat na rust keihard toe

De kopjes bij de Walram-spelers oogden voor het tweede duel met De Leeuw uit Brunssum gespannen. De entourage was enorm: bijna vijfhonderd toeschouwers omzoomden het speelveld, de Walram-jeugd zorgde met rode rook en vuurwerk voor een lekker sfeertje. Misschien wel de laatste wedstrijd op het heilige gras van sportpark Oost!
Afgelopen zondag had Walram het moeilijk in de uitwedstrijd en kon ternauwernood een 2-2 gelijkspel uit het vuur slepen. Nu telde maar één opdracht: winnen, om op die manier een finale uit het vuur te slepen tegen de winnaar van het onderonsje tussen Born en Baexem.
Het begin was hoopvol: Walram zette veel druk op de achterste linie van de gasten en kwam meermaals verrassend in balbezit. Dat jagen op de bal leidde tot een paar hachelijke situaties, niet tot echte doelkansen al had een vrije trap van Mike Willems op de lat meer verdiend. Maar ook de aanvallen van de gasten waren niet geheel van gevaar ontbloot, invaller-doelman Tom van Uden moest een paar keer handelend optreden toen de druk leek toe te nemen.
Daimy Nijenhuis bediende Lars Feuler, zijn kopbal verdween in de verkeerde richting. Een eerste signaal dat een Valkenburgs doelpunt in de maak was. Tien minuten later rondde Nijenhuis zijn solo af met geweldig op doel, de doelman stompte de bal niet goed weg, Lars Feuler kon de afvallende bal niet goed verwerken maar de attent reagerende Bas Hartog schoot de bal vervolgens snoeihard tegen de touwen: 1-0. Opluchting alom! Een vrije trap van Mike Willems had meer rendement verdiend, nu plukte de jonge gastendoelman het leer uit de bovenhoek.
Arbiter Bos had de tweede helft nauwelijks op gang gefloten, of Nijenhuis schoot als een speer op rechts door, gaf de bal strak voor. De ijverige, hardwerkende Kenneth Leunissen kopte van dichtbij magnifiek langs de vertwijfeld springende doelman: 2-0. De Leeuw brulde niet meer toen Lars Feuler een prima assist afleverde op de toegesnelde Mike Willems die voor de 3-0 tekende! Weg alle spanning! Gejuich langs de lijn, teleurstelling bij de Brunssumse ploeg die nauwelijks tijd kreeg om zich over deze tegentreffers heen te zetten.
Weer vijf minuten laten spurtte Bas ‘Speedy’ Hartog op links door de defensie en legde de 4-0 in het netje! Drie treffers binnen het kwartier! Die voelden als een mokerslag bij de opponent die nog wel wat subtiele pogingen deed de score optisch een beter aanzien te geven. Uit, al weer, een standaardsituatie verraste aanvoerder Van Vught de Walram-defensie: 4-1. Maar dat was meteen het laatste wapenfeit voor De Leeuw dat na 16 competitiezeges nu tegen de eerste nederlaag aanliep.
Inmiddels hadden ook burgemeester Eurlings en de raadsleden Knubben, Lebouille en Trimbos hun plekje langs de lijn ingenomen nadat hun aanwezigheid bij de Sacramentsprocessie bij Valkenheim er op zat. Zij zagen in het laatste half uur nog een gretig Walram dat op jacht ging naar meer treffers. Door onzorgvuldig omgaan met de geboden kansen (o.a. Feuler en Nijenhuis) werd De Leeuw een afgang bespaard. Onder een welverdiend applaus van de trouwe supporters verlieten de Walram-spelers de grasmat, wetende dat de klus richting derde klasse er nog niet op zit.
Zondag ontmoet VV Walram thuis vanaf 14.30 uur tegen RKVB Baexem dat zich ten koste van Born plaatste voor de finale. Zondag 5 juni is de return. De winnaar van dit tweeluik speelt volgend seizoen in de derde klasse.
De gegevens zijn aangeleverd door Frits Feuler van VV Walram, Valkenburg.
Komende zondag ziet u in het TV Valkenburg Vandaag-programma een videoverslag van de promotiewedstrijd van VV Berg’28 naar de vierde klasse.

← Vorig bericht

Elke meter een bloem

Topper meisjes C2 van VHV Sjinborn

Volgend bericht →