VV Walram trapt af voor het nieuwe seizoen

Voorpagina » Toerisme » VV Walram trapt af voor het nieuwe seizoen

Met een druk bezochte Kick Off! in Hotel Riche heeft Walram de start van de nieuwe competitie ingeluid. Voorzitter John Pisters liet de ontwikkelingen in het voorbije jaar binnen de Valkenburgse club nog eens de revue passeren. Blikvanger daarbij is de aanleg van het kunstgrasveld. Een geschikt trainings- en wedstrijdveld waar Walram jarenlang naar heeft uitgekeken.
Trainer Jordy Reneerkens – bezig aan zijn tweede seizoen – keek nog een keer met alle aanwezigen terug op een overigens prima seizoen. “Jammer dat we in de beslissende wedstrijd van de nacompetitie in Baexem de plaats in de derde klasse hebben weggegeven. Maar voor komend seizoen leggen we de lat weer hoog: een prijs pakken in de vorm van de kampioenstitel of promoveren via de nacompetitie,,” gaf hij meteen al strijdvaardig aan. Assistent van Reneerkens wordt Dave Bosch.
Voor het nieuwe seizoen worden vijf nieuwelingen aan de selectie van het eerste en tweede team toegevoegd. Angelo Rouwette (Heidebloem) keert terug op het oude nest, van SCG Gronsveld komt Sam Schuite over, Jordy Mullers verruilt Haslou (Elsloo) voor Walram. Olmo Cordeweners komt na twee jaar terug van VV Sibbe: hij gaat niet alleen spelen voor de hoofdmacht maar ook de talentvolle B-jeugd trainen. Sam Caba, zes jaar geleden nog actief voor Walram, keert terug van Weltania.
Ook terug op het ‘oude nest’ is trainer Fer van Melsen. Als speler en als trainer in de afgelopen decennia gepokt en gemazeld in het voetbal, neemt hij de technische leiding op zich van de tweede ploeg en de A-junioren. “In 1970 werd ik, samen met Jacky Felix, als speler nog kampioen bij de Walram A-jeugd,” blikt hij bijna een halve eeuw terug. “Ik wil iets toevoegen aan de jeugdopleiding. . Er is voldoende jeugdig talent bij Walram. Plezier in het spel, daar draait het om. Het tweede en de A-junioren moeten een doorgeefluik zijn naar de hoofdmacht. Met goede training en begeleiding gaan we met frisse ideeën aan de slag. ”
Bij de B-junioren krijgt trainer Olmo Cordeweners assistentie van John Leurs en Wim de Esch. Jan Huijnen wordt de nieuwe jeugdcoördinator, met name voor de onderbouw.
VV Walram 1 start de voorbereiding op zondag 24 juli.
De gegevens zijn aangeleverd door Frits Feuler van VV Walram Valkenburg.

← Vorig bericht

Sacramentsprocessie trekt door Schin op Geul

Nieuwe voorzitter van wandelvereniging Vilt

Volgend bericht →