VVV Zuid-Limburg ijvert voor uitbreiding religieus toerisme

Voorpagina » Toerisme » VVV Zuid-Limburg ijvert voor uitbreiding religieus toerisme

Sinds 2018 mag VVV Zuid-Limburg zich partner noemen van de ‘European Federation of Saint James Way‘. Deze organisatie verenigt de verschillende landen en regio’s in Europa waar de Camino de Santiago – de oudste culturele route door Euorpa – doorheen loopt. Met als doel om kennis uit te wisselen en acties gezamenlijk uit te voeren.
Afgelopen week liet VVV Zuid-Limburg de afgevaardigden, afkomstig uit Frankrijk, België, Spanje, Portugal, Italië, Polen en Litouwen, met een tweedaags programma voor het eerst kennismaken met het religieus toerisme in Zuid-Limburg en de Euregio.
Programma
Naast het officiële gedeelte, bestaande uit een technisch overleg met ‘best practices’ en toespraken van verschillende gemeenten en deskundigen op dit vlak, werd het gezelschap meegenomen op een religieuze ontdekkingsreis. De afgevaardigden bezochten o.a. het ondergrondse Valkenburg waar ze ondergedompeld werden in het religieuze verleden van de regio. Ook bijzonder cultureel erfgoed zoals Château St. Gerlach met de St. Gerlachus kerk als pelgrimsoord, Abdij Rolduc (het grootste abdijcomplex van de Benelux), de historische binnenstad van Sittard, de Sint Servaas Basiliek in Maastricht en de Basiliek van Meerssen werden bezocht.
Aken
Het Duitse Saint James Way gezelschap nam de delegatie mee naar Aken en liet ze daar kennis maken met het religieuze erfgoed in Aken. Zo werden o.a. de St. Jacobskerk en de Dom van Aken bezocht. Het tweedaagse bezoek werd afgesloten met het overhandigen van een ‘plaquette’ aan burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren in de Basiliek van Susteren.
Zuid-Limburg: dé destinatie om te bezinnen en pelgrimeren
De afgevaardigden waren erg te spreken over de wijze waarop VVV Zuid-Limburg haar religieus verleden en erfgoed vermarkt. VVV Zuid-Limburg ziet het als haar taak om deze regio op de kaart te zetten als dé destinatie voor bezinning en pelgrimeren in Nederland en de Euregio.
In de zomerperiode is meer over dit onderwerp te zien in het programma ‘Mijn Pelgrimspad’ van KRO/NCRV.
Foto VVV Zuid-Limburg

← Vorig bericht

Gemeentelijk schietkampioenschap in Strucht

Shimano Experience Centre geopend

Volgend bericht →