VVD: Snel voetgangersdomein opheffen in centrum!

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » VVD: Snel voetgangersdomein opheffen in centrum!

En uitbreiding blauwe zone voor het gehele centrum. PPGV is het met de VVD eens.In een brandbrief aan het gemeentebestuur betoogt VVD-fractievoorzitter Jan Vermeer om het centrum de komende twee jaar niet autoluw te maken. Eén van de redenen is het gegeven, dat alle winkeliers hun omzet de laatste twee weken zien dalen met 40%.

"Wij voorspellen dat 75% of meer van de bestaande winkels leeg zal liggen", aldus Jan Vermeer van de VVD. "Nu de schutting rond de bouwput van de toekomstige "Kei" is geplaatst en de rijrichting van het verkeer is omgedraaid, blijkt dat er slechts een klein aantal winkelende automobilisten gebruik kunnen maken van de "blauwe parkeerzone" in de Dr. Erensstraat. Met als gevolg dat het winkelpubliek in het centrum massaal wegblijft. Valkenburg staat aan de vooravond van een regelrechte ramp. Nu al..! Volharden in deze situatie is daarom geen optie meer. En al helemaal niet om dit nog twee jaar te handhaven". KLIK HIER om de gehele VVD-brief te lezen.
————————————————————————————————
Nagezonden reactie van raadslid jef Kleijnen van de PPGV:
Ben het volkomen eens met Jan Vermeer….het gratis parkeren moet uitgebreid worden in het centrum van Valkenburg. Het is inderdaad al meerdere keren aangegeven….ook door de PPGV….dat de ondernemers het hoofd niet meer boven water kunnen houden. Daar komt nog bij dat het veranderen van de rijrichting ook zeer negatieve gevolgen heeft voor de ondernemers, daar veel klanten het centrum links laten liggen (Bovendien is ’t ook levensgevaarlijk).

Het verkeer wat de Reinaldstraat wil oprijden moet een gok wagen om op deze weg terecht te komen. Tevens leidt deze situatie tot meer filevorming. Ook voor overstekende voetgangers op het nabij gelegen zebrapad is het levensgevaarlijk.

Je vraagt je af wie zo iets onzinnigs bedacht heeft. Dus….beste Jan….Wij als PPGV zijn bereid gezamenlijk met de VVD hier een een motie over in te dienen !!!
M.v.g. Jef Kleijnen (raadslid PPGV).

← Vorig bericht

Detailhandel centrum lijdt onder bouwactiviteiten.

Meedoen met zwemactie voor veilige zwembaden?

Volgend bericht →