VVV Zuid-Limburg wordt 'Visit Zuid-Limburg'

Voorpagina » Toerisme » VVV Zuid-Limburg wordt 'Visit Zuid-Limburg'

‘Onze wereld verandert en wij veranderen mee.’ Dat was de boodschap van de algemeen directeur van Visit Zuid-Limburg, Anya Niewierra, tijdens de lancering van de nieuwe naam en het nieuwe beeldmerk. De oudste VVV van Nederland verandert 134 jaar na haar oprichting haar naam in ‘Visit Zuid-Limburg’. In het internationale toerisme is ‘Visit’ inmiddels de gebruikelijke aanduiding van Destinatie Management Organisaties, zoals VVV Zuid-Limburg. De groei van het aantal buitenlandse gasten en de veranderende rol van de VVV leidde tot het wijzigen van de naam naar de internationale standaard.

visit zuid limburg th.dorrenplein

Spaans Leenhof
Tijdens de feestelijke introductie gisteren, opende Visit Zuid-Limburg ook haar vernieuwde vestiging in Valkenburg, de Visit Zuid-Limburg Experience. Deze is gelegen  in het monumentale Spaans Leenhof aan het Theodoor Dorrenplein. In de Visit Zuid-Limburg Experience staat het inspireren van de gast centraal. De bezoeker kan – naast de vertrouwde diensten – diverse belevingen ervaren zoals de nieuwe virtual reality film over Zuid-Limburg. In het gerenoveerde pand is nu ook de Rabobank Valkenburg gevestigd samen met TV Valkenburg. De lokale nieuwszender heeft haar kantoor al ruim een jaar in het gebouw.
Primeur 1ste VR film over zuid-Limburg

De wereld verandert
Het werkgebied en de wereld om de organisatie heen veranderde. Daarnaast wijzigde het belang van het toerisme. De sector groeide uit tot een economische topsector voor Zuid-Limburg en is met 21.000 banen en een omzet van € 2 miljard inmiddels een factor van belang. De VVV veranderde mee. De organisatie groeide uit tot een aanjager en verbinder in het toerisme. De naam Visit Zuid-Limburg past beter bij die rol temeer omdat ‘Visit’ bekend is bij de jongere generaties en de buitenlandse gasten. Doelgroepen waar nadrukkelijk op wordt gemikt de komende jaren.
Bank
De Rabobank in Valkenburg verhuist naar de Visit Zuid-Limburg Experience aan het Theodoor Dorrenplein 5 in Valkenburg-c., waar iedereen op maandag tot en met vrijdag tussen 13 en 17 uur terecht kan met vragen op het gebied van betalen, sparen en verzekeren. Er bevindt zich echter geen contant geld in dit kantoor. Voor het opnemen en storten van contant geld (inclusief sealbags) blijven de automaten beschikbaar aan het Berkelplein.
opening visit zuid limburg door schrijen

Door middel van het openen van de deur van het Spaans Leenhof opende burgemeester Jan Schrijen het nieuwe ‘Visit Zuid-Limburg’ in het centrum. Vanaf zondag ziet u in het programma TV Valkenburg Vandaag een videoverslag met de opening en de optocht.
Foto’s Sluysmans Fotografie

← Vorig bericht

Wachttijden KCC zijn teruggebracht, geld wordt terugbetaald

'Vertellen met je handjes'

Volgend bericht →