Waardige dodenherdenking Cauberg

Voorpagina » Toerisme » Waardige dodenherdenking Cauberg

Vrijdagavond 4 mei vond een waardige dodenherdenking plaats. De herdenking aan de Cauberg begon aan de Lourdesgrot. Daar werd gesproken door burgermeester Jan Schrijen en lazen basisschoolleerlingen van de Plenkert gedichten voor.
Met een stille tocht werd aan de algemene begraafplaats stilgestaan bij het Joods monument waarop alle Valkenburgse Joden staan die het leven lieten tussen 1940 en 1944. Daar werd gesproken door Johan van de Walle namens de Nederlands Israëlitische hoofd Synagoge Limburg. Voorzitter Henk Vossen van de Stichting Valkenburgse Struikelstenen legden bloemen bij het monument.
Daarna trok de stoet naar het herdenkingsmonument op de kop Cauberg waar een plechtigheid plaatsvond. Na de twee minuten stilte werd de last post gespeeld door Renate Hambeukers van schutterij St.Martinus uit Houthem St.Gerlach. Tijdens de kransleggingen speelde harmonie Les Amis Reunis Nieuwstadt. De gedichten en muziek werden voorgedragen door leerlingen van het Stella Maris College in Valkenburg aan de Geul. Leden van Scouting leden Davidsterren in de Gedachteniskapel.
De gebeden en overwegingen waren van pastoor H. Janssen, ds. Harry de Reus en Johan van de Walle.
Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

De Sjporttaofel staat in MVV stadion

Aanplant van streekeigen groen

Volgend bericht →