Waarom een Heuvelland Fiets 4 Daagse Valkenburg aan de Geul ?

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Waarom een Heuvelland Fiets 4 Daagse Valkenburg aan de Geul ?

Sinds 1987 organiseert de Heuvelland 4 Daagse Vilt–Valkenburg een Wandel 4 Daagse waar jaarlijks ca. 5000 wandelaars aan deelnemen vanuit de regio, maar ook vanuit heel Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Denemarken. Start/finish locatie is Café-Zaal Dich & Ich (v/h Noben) in Berg en Terblijt.
Vele wandelaars nemen ook heel vaak deel aan fietstochten in binnen- en buitenland en hebben vaker verzoeken gedaan voor het organiseren van een Fiets 4 Daagse in het Limburgse Heuvelland. Tijdens de wandelvierdaagse van 2001 hebben enkele leden van de ondernemersvereniging Groot Berg hun intentie verklaard om dit te gaan organiseren. In augustus 2003 werd door die zelfde ondernemers, in eerste instantie, 2005 aangemerkt als het jaar waarin de eerste Heuvelland Fiets 4 Daagse zou plaats hebben. Toen bekend werd dat de tour in 2006 naar Valkenburg zou komen, is er besloten om het tijdstip naar 2006 te brengen.
De Stichting Heuvelland Fiets 4 Daagse Valkenburg aan de Geul organiseert nu in samenwerking met de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU), Gemeente Valkenburg a/d Geul, VVV Valkenburg a/d Geul en plaatselijke Ondernemers de eerste officiële Heuvelland Fiets 4 Daagse Valkenburg aan de Geul van dinsdag 6 t/m vrijdag 9 juni 2006 voor de recreatieve fietsers van alle leeftijden maar in het bijzonder voor 50 plussers.
Als uitgangspunt voor de nieuwe prioriteiten voor de stimulering van het toerisme dient, volgens de nieuwe wethouders, te worden ingezet op rustzoekend toerisme, in seizoensverlengende tijden, in de kernen rondom het centrum. Een doeltreffender bewoording van onze fiets 4 daagse kunnen wij niet bedenken. Er is speciaal gekozen om de vierdaagse begin juni te organiseren. De jonge groene bladeren maken het uitzicht fantastisch, statistisch gezien is er een grote kans op droog maar niet al te warm weer en de wegen zijn nog niet overvol met toeristen en/of agrarische voertuigen.
Hoe fietst u door het Heuvelland.
Vier dagen lang mag u dagelijks kiezen uit routes van 25, 40 of 60 km. Dagelijks kunt u van afstand wisselen, zelfs nog onderweg. Alle routes worden conform de voorwaarden van de NTFU uitgezet door de wielervrienden van de Valkenburgse Wieler Club (ook lid van de NTFU).
Alle routes worden aangeduid d.m.v. goed zichtbare pijlen. U heeft geen gedoe met papieren en hoeft niet te zoeken naar de juiste weg. U volgt de mooie gekleurde pijlen en heeft hierdoor ook meer tijd en aandacht om te genieten van de schitterende natuur en de vele vergezichten die het Limburgse Heuvelland te bieden heeft.
Natuurgebieden.
Er is teveel om hier allemaal te omschrijven; u fietst door mooie natuur landschappen welke in eigendom of in beheer van Stichting Het Limburgs Landschap dan wel Natuurmonumenten Nederland zijn.
Wij gunnen u echter wel een voorproefje d.m.v. het oplichten van het tipje van de sluier; Ingendael, Bemelerberg, Cottessen, Eijsder Beemden, het Maasdal, Beneden Geuldal, De Dellen etc.
Gegeven.
Tijdens de Fiets en Wandelbeurs in de RAI in februari j.l. heeft de ANWB alle bezoekers gevraagd aan te geven wat hun favoriete fiets en/of wandelgebied is. Hierbij stond Zuid-Limburg bij het lijstje van de 7 favoriete fiets- en wandelgebieden van Nederland.
Uw kennismaking met het Zuid-Limburgse Heuvelland?
Heel simpel, schrijf u in en neem deel aan de Heuvelland Fiets 4 Daagse Valkenburg aan de Geul.
Vanaf dinsdag 06 juni t/m vrijdag 09 juni 2006, u mag starten tussen 08.00 en 11.00 uur dagelijks.
Na afloop zegt u: Dit is de mooiste Fiets 4 Daagse van Nederland en in 2007 fiets ik weer in Zuid-Limburg!
Stichting Heuvelland fiets 4 daagse Valkenburg aan de Geul.
Meer informatie en inschrijf mogelijkheden vindt u op www.heuvellandfiets4daagse.nl of via contact persoon Gabriël Corten: tel: 043 – 6042909; fax: 043- 6040529; e-mail:gcorten@planet.nl

← Vorig bericht

SP heeft vragen bij de bouw aan de Wiegerd

Burgemeester Nuytens speelde drums bij Treble

Volgend bericht →