Waarschijnlijk meer locaties voor woningbouw geschikt

|
, ,

Voorpagina » Nieuws » Waarschijnlijk meer locaties voor woningbouw geschikt

Het aantal te bouwen woningen voor starters en senioren in de gemeente zou wel eens hoger kunnen uitvallen dan eerder werd gedacht. Afgelopen vrijdag maakte TV Valkenburg bekend dat op de locaties waar basisscholen stonden in de kernen Vilt en Houthem nu plannen uitgewerkt worden. Mogelijk dat daar in de nabije toekomst ook locaties aan de Bosstraat in Broekhem-Zuid en op de plek van het Stella Maris College in Broekhem-Noord bijkomen. De toekomst zal het leren.

Bosstraat
Het gebouw waar basisschool St.Joseph gehuisvest was, kan ontwikkeld worden voor het bouwen van bijvoorbeeld ‘tiny houses’. Dat zei wethouder Vankan dinsdagochtend. “Een andere mogelijkheid is het realiseren van een gebouw met huisvesting dat drie lagen hoog wordt. Het is daarnaast ook een geschikt terrein voor woningstichting Wonen Zuid. Het ligt dicht bij hun verzorgingsgebied in de kern,” aldus Vankan.

College in Broekhem-Noord
Ingaande het nieuwe schooljaar komt de locatie van het Stella Maris College in Broekhem-Noord vrij. De grond waarop het college staat, is in gebruik gegeven aan L.V.O., stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs, “Wat er mee gaat gebeuren is nog niet duidelijk,” aldus Vankan.

Schin op Geul uit beeld
Wethouder Vankan stipt ook nog de schoollocatie in de kern Schin op Geul aan: “Zoals u weet is deze locatie verkocht aan een fysiotherapeut.”

Woningbouw

Vilt en Houthem
De schoollocaties in Vilt en in Houthem zijn in eigendom van de gemeente. “Wij kunnen deze gronden verkopen aan een projectontwikkelaar. Bij een mogelijke verkoop laten we de grond eerst taxeren en kunnen dan overgaan tot verkoop. Daar hoeft niet veel winst op gemaakt te worden. Belangrijker is de maatschappelijke ontwikkeling. De gemeente wil dan graag woningen bouwen voor de leeftijdscategorie 30 tot 40 jarigen, zijnde starters- en/of seniorenwoningen ” besluit de wethouder.

← Vorig bericht

“Ik wil mens zijn tussen de mensen”

Coronacrisis: Festival Pop on Top verplaatst naar 2022

Volgend bericht →