Walem en omliggende straten gaven hun visie op de toekomst

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » Walem en omliggende straten gaven hun visie op de toekomst

Een grote opkomst in het Bowlingcentrum in Walem (ca.60 personen), op 30 oktober in het kader van de Dorpsvisie; opvallend weinig jongeren maar wel mensen van middelbare leeftijd en een levendige discussie, geleid alweer door Martin Huppertz.
Allereerst werd vastgesteld dat in 1998 in Schin op Geul de gezinsgrootte 2,99 was met 2059 inwoners en in 2005 gedaald tot 2,45 (landelijk 2,39) en 1800 inwoners.
Op woongebied was 35 jaar geleden hetzelfde probleem.
Dus bouwen, bouwen en nog eens bouwen voor jeugdigen en starters en appartementen met of zonder zorg voor ouderen, zodat een doorstroming op gang kan komen.
Drugsdealers worden gesignaleerd bij het station en in de open natuur van Walem. Meldingen bij de politie hebben geen resultaat.
Op Walem moet een 3e verkeersremmer worden aangelegd.
IBGV raadslid Piet Bisschops heeft een enquete gehouden op Walem. De uitslag en de conclusies zullen binnenkort bekend gemaakt worden in een brief met vragen van deze fractie aan het College van B&W.
Verkeersremmend werken ook grote groepen mountainbikers en auto’s die op de straat worden geparkeerd, zoals op de Vinkenberg.
Geef het verkeer, dat het dorp uitrijdt, voorrang op de spoorbrug aan de Vinkenbergstraat.
De tegenwoordige voorzieningen zijn voldoende en men is tevreden.
De supermarkt moet voor de toekomst behouden blijven. Bovendien moeten gesprekken aangegaan worden met de campingsupermarkten voor een samenwerking, zodat de spoeling niet te dun gaat worden.
Maak een openbaar toilet in ’t Geboew, onderhoud de wandelpaden, plaats banken op diverse plaatsen en zet vuilnisbakken neer.
Jef Kleijnen schijnt bezig te zijn met het ontwikkelen van een nota voor het opknappen/aanleggen van wandelpaden, vooral in Schin op Geul, die hij binnenkort zal presenteren.
Hoe kunnen wij ons wapenen tegen natuurorganisaties, die zich schijnbaar niet hoeven te houden aan wetten van de gemeente?
Vanaf het Vakantiecentrum tot aan de Kluis en op de Dölkensberg worden hoge struiken en bomen aangeplant door Natuurmonumenten, die het uitzicht gaan ontnemen vanaf Walem. Bovendien is een nieuwe waterbuffer in voorbereiding aan de Molenweg.

← Vorig bericht

Kerstwens via Tv Valkenburg ?

J.C. Kano doet mee aan het Ju No Kata toernooi in Ubachsberg.

Volgend bericht →