Walram blijft verrassend punten morsen

Voorpagina » Toerisme » Walram blijft verrassend punten morsen
Met de herfst nog maar pas begonnen, lijkt bij Walram het goede lijntje van het begin van het seizoen doorgeknipt. Walram zit de laatste weken in een dip. De voorbije drie competitiewedstrijden leverden slechts één punt op. Scoren wordt een probleem, verdedigen is niet meer zo solide als in de eerste zeven duels. In de beker bleek RKVVM nipt te sterk. Kan gebeuren, beker is geen hoofdzaak dit seizoen. Personele bezetting speelt de ploeg parten. Het swingende van de maand september – 24 doelpunten in zeven duels – is er een beetje uit, zo lijkt het.
Ook tegen de buren van Wijnandia deed de ploeg van Jordy Reneerkens zichzelf tekort. Een herhaling van zeven dagen geleden, tegen Berg, toen Walram de bovenliggende partij was maar uiteindelijk de punten moest inleveren. Wijnandia, de huidige nummer twee, zou er dan maar aan moeten geloven. De ploeg was haast onopvallend naar die tweede plek geklommen, met slechts drie punten achterstand.
Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Snieders togen de getergde rood-hemden richting doel van de bezoekers. Ook daar opnieuw een keeper die, net als vorige week, blijkbaar zijn beste speeldag beleefde en gedurende het duel een behoorlijke sta-in-de-weg zou blijken voor de Walram-voorwaartsen. De ene na de andere aanval golfde richting Wijnandsrade. “Walram was in de eerste helft duidelijk heer en meester,” zou de voorzitter van de bezoekende club tijdens de rust verklaren. Ongetwijfeld was hij toen stiekem tevreden met de 0-1 voorsprong die na een kwartier plots op het bord verscheen. Een ogenschijnlijk doodlopende aanval werd vanaf de linkerflank pardoes over de te ver voor zijn doel staande Walram-keeper gelobd. Niet voor het eerst dat de opstelling van de sluitpost door veel morrende Walram-supporters hevig bekritiseerd werd.
Na de pauze kreeg het duel meer en meer het karakter van een handbalwedstrijd. Walram constant in de aanval, Wijnandia rond de eigen zestien als één groot blok voor de eigen goal waarbij de spaarzame counters niet ongevaarlijk bleken. Met vallen en opstaan, met de moed der wanhoop werd door de thuisploeg op het ‘vijandelijke’ doel gekopt en geschoten, maar de doelman gaf vooralsnog geen krimp.
Twintig minuten had Walram na de rust nodig voor de verdiende gelijkmaker. Een voorzet van Mike Willems werd door Angelo Rouwette achterwaarts binnen gekopt: 1-1. Nog meer energie pompte Walram in de combinaties, iedereen ging tot aan het gaatje. Balbezit duidelijk in Valkenburgs voordeel, maar dat telt niet.
Tien minuten voor tijd dan de genadeklap. Een rommelige aanval van de bezoekers en niet kordaat ingrijpen in de defensie gaf een aanvaller van Wijnandia de gelegenheid om aan te nemen en met zijn linker de bal hoog in de driehoek te knallen! Wonderschone treffer! Dat mag gezegd worden.
Alles of niets dan maar! Jef Huijnen maakte na bijna drie jaar zijn opwachting en dat bracht wat extra druk richting doel van de bezoekers. Lars Feuler had de gelijkmaker op de pantoffel, maar raakte de bal verkeerd. Weg kans! De gastenkeeper plukte een bal nog net voor de doellijn weg. Wat Walram ook probeerde, succes én de meer dan verdiende gelijkmaker bleef uit. ‘Das Runde muss in das Eckige!” Niet dus! Ongeveer vijftien kansen en kansjes, optisch gezien misschien 80% balbezit. Wijnandia haalde het maximale rendement uit een handvol momenten voor het Valkenburgse doel. En kon in de ijzige kou bij het invallen van de duisternis aan een feestje op het middenveld beginnen na deze zwaar bevochten 1-2 zege. Soms is sport oneerlijk.
Zes clubs zijn Walram – op doelsaldo nog altijd koploper én periodekampioen- nu tot op drie punten genaderd. Aan spanning in klasse 4 A dus de komende weken geen gebrek.
Zondag speelt Walram uit bij Hulsberg dat langzaam uit de onderste regionen klimt en nu 11 punten telt. Een ploeg waar een zege of gelijkspel niet zomaar opgeraapt kunnen worden.
Walram 2 verloor uit bij SVN 2 met 2-4. Walram 3 haalde het met 2-0 bij Sibbe 2.
← Vorig bericht

Openbare vergadering Kernoverleg Berg en Terblijt

Weekmarkt weer terug naar Dr.Erensstraat

Volgend bericht →