VV Walram in extremis naar nacompetitie

Voorpagina » Toerisme » VV Walram in extremis naar nacompetitie

Langs de lijn liepen de emoties bij de vele meegereisde Walram-supporters hoog op. De spanning was te snijden, de ene na de andere sigaret werd tussen de lippen gezet. RKVVL/Polaris en Walram streden voor hun allerlaatste kans op deelname aan de nacompetitie. De rekenmeesters hadden vooraf verschillende scenario’s in elkaar gedokterd. Walram was alleen gebaat bij een zege op de Maastrichtse ploeg die drie punten los stond van de Valkenburgers en dus voldoende had aan een gelijkspel. Na de thuisnederlaag vorige week tegen concurrent RKVCL had Walram het niet allemaal meer in eigen hand. Voortdurend werden de tussenstanden op de andere velden geraadpleegd.
De eerste de beste aanval van Polaris belandde op de lat! Schrikken dus. Vervolgens was er bij de thuisploeg nog wat gedonder om de matige wedstrijdbal. Walram werd sterker in de organisatie en nam dit plotse malheur voor lief. De tussenstanden op de andere velden leken na een kwartier al meteen in het voordeel van de bezoekers! Blijkbaar sijpelde dit tijdelijke goede nieuws ook tussen de lijnen door want Walram combineerde vervolgens stukken beter dan de thuisploeg en dook meer dan eens gevaarlijk op voor de Polaris-doelman. Het was nog even wachten op de Valkenburgse aanvaller die de trekker zou overhalen.
Barry Hendriks moest, na een ongelukkige val, rond het half uur geblesseerd het speelveld verlaten. Lars Feuler, van de laatste 13 duels slechts tweemaal driemaal actief door een slepende blessure en werkomstandigheden, liet zich meteen rond de middencirkel gelden en veroverde hier en daar een paar fraaie ballen. Vijf minuten later ging hij goed door op een dieptepass en nog voor de achterlijn schoot hij in een bijna onmogelijke positie de bal onder doelman Bram Geerets door: 0-1. Een aardige binnenkomer na lange afwezigheid!
Kort na de hervatting miste Lars Feuler twee keer voor open doel! Het had de vroegtijdige beslissing kunnen zijn. Maar zijn ploegmaats zetten samen nog een tandje bij en wisten in alle opzichten van wanten. Een kleine onoplettendheid op het middenveld leidde de snelle tegenaanval in. De Valkenburgse defensie was uit verband gespeeld en doelman Patrick Ruijters kon slechts ten koste van geel én een penalty redden. De pingel verdween rechts in de benedenhoek: 1-1.
Even was Walram zichtbaar van slag. Coach Jordy Reneerkens spoorde zijn manschappen vurig aan, bracht routinier Dennis Strijbosch in en dat gaf de defensie wat meer zekerheid. Aanvallend kwamen er voldoende kansen voor de bezoekers om voortijdig de deur in het slot te gooien. Maar ook VVL/Polaris beukte nog een paar maal op de Walram-veste. Met Vrouwe Fortuna in de nabijheid van doelman Ruijters kon deze keer eigenlijk niets mis gaan. Zou Walram het seizoen dan toch nog in stijl kunnen afsluiten?
Twintig minuten voor de tijd dan, zo bleek achteraf, de bevrijdende treffer. Richard Hodiamont zette op rechts goed door, knalde op de paal. De bal stuiterde voor de voeten van Mike Willems aan de andere kant. Die schoof het speeltuig scherp voor het doel waar een aantal Maastrichtse verdedigers wat klungelig de bal probeerde weg te werken. Niet goed genoeg: de bal belandde voor de – geblesseerde – rechtervoet van Lars Feuler die met een lage schuiver de 1-2 liet aantekenen. In de hoek van het veld hield het Walram-team een spontaan feestje, buiten de lijnen kwamen de Valkenburgse supporters in rustiger vaarwater. Zo leek het……
Daimy Nijenhuis had de 1-3 op de schoen, de bal zeilde hoog over! Mike Willems schoof de bal scherp voorlangs, weg kans! Vervolgens gooide Polaris alles op de aanval. Voorin kwam diezelfde Willems nog in een kansrijke positie maar schoot jammer genoeg tegen de goalie aan. Nog feller werden de Valkenburgers aangemoedigd, de nacompetitie was zo goed als bereikt. Of niet?
Schrikken in zowat de laatste seconden van een enerverend duel. Een Polaris-aanvaller miste op nauwelijks drie meter van de goal! Zijn schotje belandde op de paal! Twaalf centimeter meer naar binnen en Walram lag er uit! Vrouwe Fortuna lachte nu eens een keer in het vuistje achter de goal! Meteen na het laatste fluitsignaal van arbiter Knoben was het dolle pret bij de spelers en kon de aanhang opgelucht ademhalen.
Volgens planning opent Walram komende zondag de nacompetitie met een uitwedstrijd bij De Leeuw in Brunssum. De return in sportpark Oost is dan donderdag 26 mei.
Mike Willems werd met 24 doelpunten topschutter in de vierde klasse A en eindigt als nummer 19 op de Limburgse ranglijst.
De gegevens werden aangeleverd door Frits Feuler van VV Walram, Valkenburg

← Vorig bericht

Open dag op Residence Valkenburg

Nieuw parkeerbehoefteonderzoek in Houthem

Volgend bericht →