Walram houdt zicht op volgende ronde

Voorpagina » Toerisme » Walram houdt zicht op volgende ronde

De eerste wedstrijd in de nacompetitie voor een plaats in de derde klasse heeft Walram, met het nodige geluk, een 2-2 gelijkspel opgeleverd. Vooraf zou iedereen voor een dergelijke uitslag hebben getekend. Achteraf had het ook nadeliger kunnen uitpakken. Thuisploeg De Leeuw had, na een zwakkere start, gedurende het grootste deel van de wedstrijd een overwicht maar wist niet alle kansen te benutten. Maar die paar kansjes die Walram kreeg waren ook rijp voor een zege.
De Leeuw kreeg de eerste mogelijk via hun topscorer Zico Bock maar doelman Patrick Ruijters stond zijn mannetje. Binnen tien minuten leidden de gasten met 0-1: Dominic Makatita zette Lars Feuler vrij voor doel en met wat pressie schoof hij de bal langs de onzekere thuisclubgoalie.
Kenmerkend voor het spel van de thuisploeg waren de spelhervattingen waar het meeste gevaar van uitging. Uit verre inworpen werd de Valkenburgse defensie meer dan eens op het verkeerde been gezet. Ook goed genomen vrije trappen door de De Leeuw-aanvoerder brachten Walram gaandeweg steeds meer in de verdrukking.
Tussen de felle regenbuien door hield Walram wonder boven wonder stand al kroop men meer dan eens door het oog van de bekende naald. Vijf minuten voor de pauze drie kansen voor De Leeuw op de gelijkmaker: doelman Ruijters stopt de eerste inzet, vervolgens caramboleert de bal naar een andere aanvaller die op de paal schiet. De terugspringende bal trapt nummer drie hoog in de ballenvanger! Schrikken dus bij de Valkenburgse aanhang. Puur op kansen had De Leeuw een voorsprong van twee, drie treffers verdiend.
Na de pauze waren ook de corners van de thuisploeg plots levensgevaarlijk. De gelijkmaker viel, niet eens verrassend, uit een goed genomen vrije trap. Geheel vrijstaand kon een van de aanvallers prima inkoppen, een teken dat de organisatie bij Walram voor een paar tellen zoek was: 1-1.
Walram bezondigde zich vervolgens aan te gehaast spel: lange ballen naar voren daar waar het combinatievoetbal over de grond de stugge Leeuw-defensie misschien meer uit verband had kunnen spelen. De druk werd alsmaar groter, de 2-1 hing in de lucht! Opnieuw werd na een vrije trap de Valkenburgse paal geraakt, weer een gelukje! Maar de zoveelste vrije bal vanaf rand strafschopgebied belandde in een kluwen van verdedigers. Het was een van de thuisclub voorwaartsen die vernietigend uithaalde in de voor Walram verkeerde richting: 2-1.
Vijf minuten voor tijd reageerde Richard Hodiamont een fractie eerder op een steekpass en zette de punt van zijn schoen heel subtiel tegen de bal. Die dwarrelde tergend langzaam in de lange hoek, buiten bereik van de grabbelende doelman: 2-2.
Voor Walram het sein de rijen gesloten te houden en dat ene punt te koesteren. Bijna nog waren het drie punten: invaller Dennis Goffin nam rand zestien een afgeweerde bal vol op zijn rechter schoen maar de doelman kon zijn ferme uithaal nog net uit de kruising tikken.
Donderdag 26 mei is de return in Sportpark Oost, aanvang 19 uur. Eindigt de wedstrijd gelijk, dan wordt er verlengd.
De winnaar van dit duel ontmoet zondag 29 mei in eigen huis de winnaar van het tweeluik tussen RKVB Baexem en Born.
De gegevens zijn aangeleverd door Frits Feuler van VV Walram, Valkenburg

← Vorig bericht

Uitslagen nacompetitie amateurvoetbal zondag 22 mei

Knoeveldag: Geluksmomenten voor het hele gezin

Volgend bericht →