Walram wint van Berg’28 in prima derby PLUS VIDEO

Voorpagina » Nieuws » Walram wint van Berg’28 in prima derby PLUS VIDEO

Het bekerduel tussen Berg’28 en Walram leverde uiteindelijk een verdiende 2-4 zege op voor de formatie van oefenmeester Jordy Reneerkens. Een overwinning die Berg geenszins cadeau had gedaan. Integendeel, de mannen van het trainersduo Tom Hendrix en Patrick Duijzings hadden hun huid heel duur verkocht.  Dit tot vreugde van de technische staf. De eerste poulewedstrijd tegen FC Bemelen was met 4-1 verloren. Het groepsgesprek dat daarop volgde, had dus een positieve uitwerking gehad. 

Ongeveer 150 toeschouwers waren naar sportpark De Wippertseheide gekomen. De thuisblijvers kregen ongelijk. Vanaf het eerste fluitsignaal van de niet altijd gelukkig leidende arbiter Ickenroth ontstond een prima pot voetbal. Beide ploegen speelden met een tomeloze inzet in een heel hoog tempo, waardoor het duel geen moment verveelde. 

De eerste mogelijkheid was voor de thuisclub, Philippe van Laar kon echter op de doellijn redding brengen en voorkwam daarmee een vroege achterstand voor Walram. Aan de overkant scoorden de gasten vervolgens binnen een mum van tijd wel tweemaal via Jordy Frijns en Ralph Cornips, die met een schitterend genomen vrije trap het net wist te vinden.  

Berg maakte geen aangeslagen indruk en verkleinde enkele minuten later de achterstand. Aanvoerder Billy Scaf kreeg de bal uit een hoekschop voor zijn rechter voet en haalde snoeihard uit: 1-2.

Nog voor het rustsignaal maakte het beter combinerende Walram vervolgens aan alle illusies van Berg een einde  door treffers van Enzo Voorjans en opnieuw Jordy Frijns. 

In de tweede helft was sprake van een gelijkopgaande strijd met aan beide kanten enkele mogelijkheden.  Hiervan werd er slechts één benut door de gevaarlijke thuisclubspits Cliff Reumers. Met een bekeken kopbal strafte hij een minder sterk moment van doelman Antunic af: 2-4.

Bekijk alle doelpunten door op de video te klikken.

Foto: Henk Sporken, TV Valkenburg
Video: Moonen Movies

← Vorig bericht

Programma’s vanaf 12 september

“Menu van de chef”

Volgend bericht →