Wandelen door afgesloten deel Curfsgroeve

Voorpagina » Toerisme » Wandelen door afgesloten deel Curfsgroeve

zaterdag 26 augustus krijgt u de gelegenheid om een unieke wandeling te maken in het nooit toegankelijke deel van de Curfsgroeve gelegen tussen Berg & Terblijt en Meerssen. In de voormalige mergelgroeve is er gevaar voor vallend gesteente en zijn bijzondere natuurwaarden.
Een unieke gelegenheid om juist dit deel van de Curfsgroeve met een ervaren gids te bezoeken op zaterdag 26 augustus om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Uitspanning de Nachtegaal, Gemeentebroek 6 in Meerssen. In de Curfsgroeve zijn geen wandelpaden aanwezig, goede wandelschoenen zijn verplicht en een wandelstok kan handig zijn om de balans te bewaren. Deze wandeling is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
Tijdens de mergelwinning was de groeve strikt verboden gebied en daarmee bleef de groeve lange tijd voor het menselijke oog verborgen. Nu Stichting het Limburgs Landschap het beheer heeft overgenomen, heeft zij de groeve deels toegankelijk gemaakt voor het publiek. Daarvoor is aan de westzijde een wandelpad aangelegd. Dat bleek overigens makkelijker gezegd dan gedaan; een trap van maar liefst 30 meter hoog brengt de wandelaar van het ene niveau naar het andere. Vanaf het uitzichtpunt kijkt men over en in de groeve naar de 50 meter hoge steilwanden en de diep gelegen groevebodem.
Foto Henk Heijligers, Stichting het Limburgs Landschap

← Vorig bericht

Winst Adelante Challenge eigenlijk voor iedereen

Een 'spookachtig' ongeval

Volgend bericht →