Wandeling met beaglehonden op het Plateau

Voorpagina » Nieuws » Wandeling met beaglehonden op het Plateau

Ingesloten door het dal van de Gulp en de Geul aan de noord- en oostzijde en het Maasdal aan de westzijde bevindt zich het, relatief dun bevolkte, plateau van Margraten. Een eeuwenoud cultuurlandschap met afwisselend akkerbouw, gras, boomgaarden en bossen (graften). Door zijn variatie in landschap en vegetatie, uitermate geschikt als reservaat voor de zeldzame inheemse wilde hamster (korenwolf).
Door zijn centrale ligging en ondergrond met recht het hart van het Mergelland genoemd. Als je op het plateau wandelt, kun je bij helder weer een groot deel van Zuid-Limburg overzien. Dat betekent dat je van prachtige vergezichten kunt genieten. Maar ook van pittoreske dorpjes met Limburgse boerderijtjes in een zacht glooiend landschap.
Op zondag 24 september wordt om 10:30 uur in Sibbe verzameld en om 11:00 uur gestart bij t Bieemerhofke(www.bieemerhofke.nl) aan de Bemelerweg Sibbe (gemeente Valkenburg aan de Geul), vlak bij de rotonde met het Mergelmonument (zie foto).
Wanneer men op tijd aanwezig is, kan er nog, voor de wandeling van start gaat, genoten worden van een lekkere kop koffie met een stuk echte Limburgse vlaai (of iets anders natuurlijk). Na afloop, rond 13:30 uur, kan men voor ongeveer 8,- een uitgebreide lunch bestellen.Er is volop parkeerplaats aanwezig en de ruimten zijn voor ons en de honden gereserveerd.
Routebeschrijving: A2 Eindhoven-Maastricht bij de eerste verkeerslichten (de Geusselt) linksaf N 590 Maastricht-Valkenburg (Rijksweg). In Vilt rechtsaf richting Sibbe (Vilterweg) en bij de rotonde in Sibbe 1e afslag rechts (westelijke) richting Bemelen.
Reserveren: in verband met reservering voor de lunch, is het noodzakelijk dat u dit uiterlijk een week van te voren aan de organisator van de wandeling doorgeeft. Dat kan telefonisch (043-6090192) of per e-mail (kenni217@planet.nl).

← Vorig bericht

Wie is momenteel burgemeester van Valkenburg?

Damesteam Walram zoekt keepster

Volgend bericht →