Wandelpad bij Drie Beeldjes en Schaloen vanaf 11 januari afgesloten

Voorpagina » Nieuws » Wandelpad bij Drie Beeldjes en Schaloen vanaf 11 januari afgesloten

De Beukenlaan op landgoed Genhoes in Valkenburg, tussen de Drie Beeldjes en kasteel Schaloen in, verkeert in een slechte conditie. Er hangt groot en zwaar dood hout in de bomen. De droge lentes en zomers van de afgelopen jaren hebben een zichtbare negatieve invloed op de natuur en vooral op bomen gehad. Op maandag 11 januari 2021 starten de werkzaamheden aan deze beuken in de Beukenlaan en duren uiterlijk tot en met 23 januari. Tijdens de werkzaamheden is de Beukenlaan afgesloten voor alle wandelaars en fietsers. In het weekeinde is de laan wel vrij begaanbaar.

Omleiding
Natuurmonumenten verricht deze werkzaamheden in de winter omdat de bomen dan in rust zijn en er geen vogels broeden. Het Schaloensvoetpad (tevens fietspad) wordt tijdens de werkzaamheden maximaal twee weken afgesloten en in het weekeinde is er wel toegang mogelijk.

schema

Omlopen en omfietsen
Op het kaartje zie je de beukenlaan met tijdelijk de twee rode afsluitingen. Wandelaars en fietsers moeten tijdens de werkzaamheden (doordeweeks) omlopen en omrijden. Wandelaars kunnen langs de Geul naar kasteel Oost lopen en daar hun weg vervolgen of langs de Geul richting Schin op Geul en bij de Veeweg doorsteken naar het Gerendal.

Fietsers kunnen alleen via het fietspad bij VV Walram naar de Burgemeester Henssingel en daar hun route via de Neerhem, naar Oud-Valkenburg en de Veeweg richting Schin op Geul vervolgen.

Oude Beukenlaan tussen de Drie Beeldjes en kasteel Schaloen

Beukenlaan bij De Drie Beeldjes

Het karakteristieke Schaloensvoetpad tussen de Drie Beeldjes en kasteel Schaloen bestaat al meer dan 200 jaar. In de winter is de Beukenlaan mooi omdat je dan de kastelen goed kunt zien, in de lente mooi met het frisgroene blad, in de zomer fijn om in de schaduw te kunnen wandelen en in de herfst fraai door haar kleurenpracht.

“Omdat de laan in slechte conditie verkeert, laten wij naast het snoeien tevens een onderzoek uitvoeren om een goed beeld te krijgen van de verdere levensloop van de Beukenlaan,” zegt José Hermens van Natuurmonumenten.

Foto’s Natuurmonumenten

← Vorig bericht

Dinsdag LIVE mis Gerlachusoctaaf via TV Valkenburg

De Rode Loper te gast in watertoren Schimmert

Volgend bericht →