Wapenstok en pepperspray voor Valkenburgse BOA's

Voorpagina » Toerisme » Wapenstok en pepperspray voor Valkenburgse BOA's

Burgemeester Jan Schrijen van Valkenburg aan de Geul wil dat BOA’s zo snel mogelijk een wapenstok en pepperspray bij zich gaan dragen. Niet alleen in Valkenburg aan de Geul, maar in het hele Heuvelland. “Ze hebben recht op een stukje zelfverdediging”, zei hij in een tv-interview met L1.
Vrijdag 5 juni komt een verklaring
Het mogen gebruiken van een wapenstok en pepperspray staat in Nederland ter discussie. In vroeger tijden liepen BOA’s in Valkenburg aan de Geul al met een wapenstok en als het aan Schrijen ligt, komen deze afschrikwapens zo snel mogelijk terug. De BOA’s krijgen daarvoor een gedegen opleiding.
Of de gemeentelijke ambtenaren daadwerkelijk en wapenstok en pepperspray krijgen, zal vandaag (vrijdag 5 juni, red) bekend worden gemaakt. BOA’s voeren al een tijd actie omdat ze willen beschikken over beschermingsmiddelen als een wapenstok en/of pepperspray. Minister Ferd Grapperhaus (CDA) vindt dat alleen de politie geweld mag gebruiken. Hij ziet een noodknop en bodycam als goede beschermingsmiddelen voor de handhavers. De bonden noemen dat onacceptabel.
Over de gemeentegrenzen
De vijf burgemeesters vinden dat BOA’s van een gemeente ook in de andere heuvellandgemeenten moet kunnen werken. Dat is momenteel niet het geval. Aan het begin van de coronatijd reden BOA’s mee met de politie en kwamen ze dus al in de andere gemeenten. Volgens Schrijen werkt dat goed.
Wat is jouw mening?

Burgemeester Schrijen vindt dat ook Valkenburgse Boa’s een wapenstok en pepperspray moeten krijgen.


  • Nee, die zijn alleen voor de politie (50%, 275 Stemmen)
  • Ja, dat is een goed voorstel (45%, 246 Stemmen)
  • Het maakt me niet uit (5%, 28 Stemmen)

Totaal stemmers: 549

Laden ... Laden ...

Stemmen in onze apps werkt alleen via deze link: STEM op poll
Foto screenshot interview

← Vorig bericht

Politie zoekt drager Valentino Rossi ‘The Doctor’ of ‘Il Laureato’ helm

BOA's krijgen een wapenstok

Volgend bericht →