Warme aftrap voor bijzondere actie Kinderboekenweek

Voorpagina » Nieuws » Warme aftrap voor bijzondere actie Kinderboekenweek

Openbare Basisschool Berg beleefde woensdag 16 september een bijzondere aftrap van de Kinderboekenweek. Kinderboekenschrijver Michael Reefs kwam persoonlijk langs om een schrijfwedstrijd aan te kondigen voor de kinderen van groep 6, 7 en 8. Michael Reefs heeft inmiddels 16 spannende boeken geschreven. Er is bijvoorbeeld een serie over de ‘Biebbende’ en over de ‘Tempeljagers’.

Daarover vertelde hij en hij liet trailers zien. Omdat het zo’n geweldig weer was, deed hij dat buiten op het schoolplein.

Schrijf mee aan nieuw boek
In het kader van de Kinderboekenweek nodigde Michael Reefs de kinderen uit om mee te werken aan een nieuw, heel bijzonder boek: Een reis terug in de tijd. Het gaat over een tijdreiziger die uit de toekomst naar onze tijd terug wil. Maar of dat zo’n goed idee is? Het is de bedoeling dat kinderen daarover hun eigen verhaal van 1000 woorden schrijven en dat uiterlijk 11 oktober mailen naar: info@heuvellandbibliotheken.nl. De mooiste twintig verhalen worden gebundeld en uitgegeven in een echt boek dat begint met een hoofdstuk van Michael Reefs zelf.

Initiatief
Heuvellandbibliotheken en de bibliotheken van Gulpen-Wittem en Meerssen geven de Kinderboekenweek 2020 van 30 september tot en met 11 oktober een bijzonder accent. Met deze schrijfwedstrijd kunnen kinderen zelf ervaren wat het betekent om een verhaal te bedenken en te schrijven. En ze kunnen kwijt wat ze hebben beleefd in deze coronatijd.

Foto’s Machteld Schouten

← Vorig bericht

Collegevoorstel Polfermolen is onvolledig, wethouder trekt voorstel in

Programma amateurvoetbal zondag 20 september

Volgend bericht →