Wateroverlast: Adelante in Houthem is zwaar getroffen: miljoenen schade

Voorpagina » Nieuws » Wateroverlast: Adelante in Houthem is zwaar getroffen: miljoenen schade

Door de overstromingen van de Geul is ook het kindcentrum van Adelante zwaar getroffen. Het gaat om de (klinische) kinderrevalidatie, intensieve kindverpleging, dagopvang, therapeutische peutergroep, het speciaal basisonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs.

De gebouwen zijn inmiddels door medewerkers en vrijwilligers al deels leeggemaakt en bruikbare spullen zijn veilig gesteld. Het drogen van alle ruimtes gaat verder en de (onzichtbare) schade wordt steeds duidelijker.

Een uitzonderlijke situatie waarin er op meerdere vlakken werd geïmproviseerd. Het ICT-netwerk werd ook getroffen waardoor de communicatie met ouders moeizaam verliep.

Schade
“Afgelopen week hebben we meer zicht gekregen op de herstelwerkzaamheden die nodig zijn, zoals het vervangen van vloeren en  deuren. Verder moeten legio materialen worden vervangen en muren worden hersteld. Ook zijn er onbruikbare installaties van o.a. het zwembad en de verwarming, etc. Duidelijk is geworden dat de schade enorm is, we spreken over een miljoenenschade waarvan nog onduidelijk is wat er wel of niet wordt betaald door verzekeringen en overheid,” zegt Ingrid Theunissen van Adelante.

Inmiddels heeft Adelante daarom zelf een crowdfund-actie opgestart om geld te verzamelen voor die zaken die niet vergoed worden. “De spontane hulp van bedrijven, medewerkers en vrijwilligers is hartverwarmend,” aldus Theunissen.

Via de site van Adelante zorggroep staat meer informatie over aanmelding en mogelijke steun.
Eerder afgelopen week bezocht TV Valkenburg Adelante in Houthem. Klik op onderstaande video voor meer informatie.

← Vorig bericht

Wateroverlast: Verpleeghuis Valkenheim rijp voor sloop

Wateroverlast: Kaarten voor Kindervallei

Volgend bericht →