Wateroverlast: Alle bruggen instabiel, Koning betuigt zijn steun

Voorpagina » Nieuws » Wateroverlast: Alle bruggen instabiel, Koning betuigt zijn steun

Alle bruggen over de Geul zijn instabiel. Dat was de boodschap die burgemeester Prevoo had voor demissionair staatssecretaris Stientje van Veldhoven, van Infrastructuur en Waterstaat vanmiddag tijdens haar bezoek aan Valkenburg-centrum.

Brug verdwijnt in Geul
Eerder deze middag verdween de brug aan de Emmalaan in de Geul. Naar aanleiding daarvan deed een verzoek aan defensie om een noodbrug aan te leggen en dat gaat dus gebeuren. “Het gaat alleen even duren, want deze moet naar Valkenburg worden gebracht”, zei Van Veldhoven voor de camera van L1.

Probleem met bruggen
Niet alleen de brug in de Emmalaan moet vervangen worden. Ook de brug in het Odapark naar de basisschool is instabiel. Nu blijkt volgens uitspraken van de burgemeester dat de stabiliteit van de overige bruggen niet meer te vertrouwen zijn.

Koning betuigt zijn steun
Koning Willem-Alexander heeft in een telefoongesprek met de commissaris van de Koning, Johan Remkes, zijn steun betuigd aan de inwoners van Limburg. Hij wenst de inwoners van de provincie sterkte met de moeilijke omstandigheden waarin zij verkeren vanwege de grote wateroverlast, als gevolg van de zware regenval de afgelopen dagen. Dat schrijft de Leeuwarder Courant.

← Vorig bericht

Wateroverlast: Zuid-Limburg tot rampgebied verklaren

Wateroverlast: Noodaggegraat bij zorgcentrum

Volgend bericht →