Wateroverlast: Geen missen in de ‘Oude kerk’ na watersnood

Voorpagina » Nieuws » Wateroverlast: Geen missen in de ‘Oude kerk’ na watersnood

Zondag 18 juli worden geen missen opgedragen in de HH. Nicolaas- en Barbarakerk in het centrum. Zoals u wellicht gelezen hebt, heeft in de eeuwenoude kerk water gestaan. Het is van twee kanten naar binnen gestroomd. Bij de kruiswegstatie aan de zuidkant van de kerk stond het water zeker een meter hoog. Zaterdag werd door bijna honderd vrijwilligers hard gewerkt om de kerk schoon te krijgen. “Een bijna militaire operatie,” zei Francois Stevens tegen TV Valkenburg. “Het kerkgebouw heeft grote materiële schade opgelopen die nu zichtbaar wordt bij het dalen van het water.”

Zaterdagochtend waren de beide pastores Dieteren en Jansen ook in de kerk aanwezig. Zij zagen de schade die links en rechts tevoorschijn komt. Op een van de foto’s is de schade aan de vloer te zien.
Nadat de kerk schoongemaakt is, moet de pastorie ook nog gereinigd worden.

Voor het aansteken van een kaarsje kunt u terecht in de Lourdesgrot op de Cauberg. U kunt hiervoor ook op zondag 18 juli terecht in de kerken van Oud-Valkenburg tussen 10:00 uur tot 17:00 uur en Schin op Geul van 14 tot 17 uur.

← Vorig bericht

Wateroverlast: Hulp nodig? Bel Rode Kruis

Wateroverlast: Telefoonnummer gemeente vervalt

Volgend bericht →