Wateroverlast: Geëvacueerden kunnen nog niet naar huis

Voorpagina » Nieuws » Wateroverlast: Geëvacueerden kunnen nog niet naar huis

Waarom kunnen de Valkenburgse geëvacueerden nog niet naar huis keren, terwijl dat in Roermond wel mogelijk is? Dat heeft alles te maken met de veiligheidssituatie in het Valkenburgse centrum. Er is veel schade aan de infrastructuur. U moet dan denken aan weggevaagde trottoirs, onstabiele bruggen, grote en kleine sinkholes in de straten, schade aan gebouwen. Het zijn onveilige situaties.
Dat is de reden waarom er dringende adviezen door de gemeente worden gegeven om niet naar het Geulstadje af te reizen. Ramptoeristen zijn niet welkom! Zij verstoren de hulpverlening en opruimwerkzaamheden. U kunt zelfs beboet worden omdat u in overtreding bent met de afgekondigde noodverordening.

Recreëren? Nu even niet!

Een bezoek aan Valkenburg aan de Geul om te recreëren wordt op dit moment dan ook sterk afgeraden. Het is nog niet bekend hoe lang deze situatie nog zal voortduren. Zodra het weer veilig is voor bewoners en bezoekers brengt de gemeente hierover direct bericht naar buiten.

Rood omrand is het noodgebied in het centrum

Aangewezen gebied waar gebouwen niet in gebruik mogen zijn
De situatie in het centrum is nog steeds onveilig en dat betekent dat het gebruik van uw woning en overige bebouwing gelegen in bijgaand gebied verboden is. Winkels, horecazaken en overige bedrijven in dit gebied moeten gesloten blijven.

← Vorig bericht

Extra editie TV Valkenburg Vandaag (VIDEO)

Wateroverlast: Hulp nodig of hulp aanbieden?

Volgend bericht →