Wateroverlast: Hospice en verpleegkliniek ontruimd

Voorpagina » Nieuws » Wateroverlast: Hospice en verpleegkliniek ontruimd

Het Geerlingshospice, zorgcentrum Oosterbeemd en zorgcentrum Valkenheim zijn vanavond geëvacueerd. Dat maakte burgemeester Daan Prevoo bekend voor de rampenzender L1. Aanleiding is het almaar stijgende hoge water als gevolg van de overstroming van de Geul.

Valkenheim ontruimd: heeft geen stroom
De mensen worden naar niet nader genoemde opvangplekken gebracht. De bewoners van het verpleeghuis Valkenheim worden op vraag van Stichting Sevagram geëvacueerd naar een ander verpleeghuis in verband met de uitval van nutsvoorzieningen. Daarbij is ook een traumahelikopter opgeroepen. Familie van bewoners kunnen met vragen terecht bij Stichting Sevagram.

TV Valkenburg heeft geen stroom
Door de overstroming van het Th.Dorrenplein is de stroom in het Spaans Leenhof uitgeschakeld. Daardoor is er geen televisie-uitzending van TV Valkenburg.

Oosterbeemd ontruimd: geen stroom
Ook zorgcentrum Oosterbeemd in Valkenburg wordt momenteel geëvacueerd vanwege het uitvallen van nutsvoorzieningen. Daarbij wordt de hulp van het leger ingezet. Familie van bewoners kunnen bij vragen contact opnemen met Stichting Sevagram.

Schin op Geul veel huizen onder water
Volgens Prevoo staat in Schin op Geul ‘alles blank’. Op plekken is daar sprake van uitval van electriciteit. Mensen wordt geadviseerd naar familie te gaan die wel stroom hebben. Dinsdagavond stonden in de kern al circa 20 woningen onder water laat de burgemeester weten die daar zelf poolshoogte was gaan nemen.

← Vorig bericht

Wateroverlast: tijdelijk onderkomen in gemeentehuis

Wateroverlast: Overstroming in het centrum PLUS VIDEO

Volgend bericht →