Wateroverlast: Informatie over bruggen, gebruik geen fietspaden langs de Geul

Voorpagina » Nieuws » Wateroverlast: Informatie over bruggen, gebruik geen fietspaden langs de Geul

Door de overstroming zijn veel bruggen voor verkeer in Valkenburg beschadigd en mogelijk instabiel geraakt. Er heeft een eerste inspectie plaatsgevonden en er zijn enkele bruggen vrijgegeven voor verkeer mét restricties. Het gaat om de volgende bruggen:
– De brug Burg. Henssingel is open voor autoverkeer en hulpdiensten, echter niet voor vrachtverkeer;
– De brug Polfermolen ter hoogte van de ingang van de Valkenier is open voor autoverkeer en kleine vrachtauto’s tot 30 ton en
– De bruggen in de Koningin Julianalaan en in de Wilhelminalaan gaan open als de noodbrug weg is.

Op de bruggen geldt een om en om regeling. Eerst de ene baan, daarna de andere. Verkeersregelaars zijn aanwezig. Komende week als het water verder gezakt is, hoopt de gemeente meer duidelijkheid te krijgen over de stabiliteit van de bruggen.

Noord – zuid verkeer, gebruik geen wandel- en fietspaden langs de Geul
Er zijn nu twee bruggen beschikbaar om van Noord-Valkenburg naar Zuid-Valkenburg vice versa te rijden. De wegen kunnen hierdoor maar beperkt verkeer afhandelen. Het is altijd van belang een goede doorgang te behouden voor bewoners en bedrijven om hun opruimwerkzaamheden te kunnen doen. Er is daarom voorlopig alleen verkeer mogelijk met een bestemming in Valkenburg-centrum. Doorgaand verkeer moet omrijden via de diverse routes rondom Valkenburg.

Verkeer dat Valkenburg wil kruisen als doorgaand verkeer is niet toegestaan. Vanuit de invalswegen is aangegeven dat Valkenburg is afgesloten voor doorgaand verkeer. Plan uw route dus om Valkenburg heen.

Recreatieve wandel/fietsroutes langs de Geul zijn niet beschikbaar. De gemeente monitort de verkeerssituatie en veiligheid de komende week.

← Vorig bericht

Wateroverlast: Bij terugkomst controleer gas en elektra

Wateroverlast: Kortsluiting in keuken in St.Pieterstraat

Volgend bericht →