Wateroverlast: Duurt maanden voordat huizen bewoonbaar zijn

Voorpagina » Nieuws » Wateroverlast: Duurt maanden voordat huizen bewoonbaar zijn

Het kan nog maanden duren voordat de getroffenen van de watersnoodramp in Valkenburg aan de Geul terug kunnen keren in hun woningen, “Hun huizen zijn dusdanig beschadigd dat het mogelijk tot eind dit jaar duurt voordat ze weer bewoonbaar zijn,” melden verzekeraars Interpolis en Centraal Beheer. Daarover schrijven De Telegraaf en de NOS via hun websites.

Ernstige schade
Meer dan de helft van de tot nu toe 950 gemelde schades bij Centraal Beheer zijn zo ernstig dat bewoners nu nog niet naar huis kunnen. In zeker 100 gevallen zijn mensen waarschijnlijk nog tot eind november of begin december ontheemd. “Er is een flink aantal gezinnen bij wie extreem veel water in de woning heeft gestaan”, zegt een woordvoerder van de verzekeringsmaatschappij tegen de NOS.

Scheuren in balken
De meest forse schademeldingen komen volgens Centraal Beheer uit Valkenburg aan de Geul, Schin op Geul en de directe omgeving. In sommige gevallen zijn huizen er ernstig aan toe, met scheuren in muren en balken.

Tijdelijke huisvesting
Centraal Beheer zegt de komende weken nog bezig te zijn met het afhandelen van de inspecties en de bijbehorende begeleiding zoals naar tijdelijke huisvesting.

← Vorig bericht

Wateroverlast: Helpende handjes gezocht

Wateroverlast: Beelden Nicolaas en Barbara worden gerestaureerd

Volgend bericht →