Wateroverlast: Noodverordening vanaf 28 juli niet meer van kracht

Voorpagina » Nieuws » Wateroverlast: Noodverordening vanaf 28 juli niet meer van kracht

De noodverordening voor het centrum van Valkenburg wordt woensdagochtend 28 juli om 9 uur opgeheven. Dat betekent dat het centrum dan vrijwel geheel geopend is.

Afgesloten gebied per 28 juli 2021

Er zijn wel nog enkele straten afgesloten: de Grotestraat Centrum van Geulpoort tot kruising met De Guascostraat/Engelbertstraat, Walravenstraat, Tienschuurstraat, Bogaardlaan en Gosewijnstraat blijven gesloten en alleen toegankelijk voor bewoners, ondernemers en helpers. Dit geldt ook voor het Casinopleintje en het Old Hickorybruggetje. Bij de ingangen van de afgesloten plekken worden hekken geplaatst en houden beveiligers toezicht.

Verkeerscirculatie
Gemotoriseerd verkeer kan tot 11 uur via de Berkelstraat het gebied inrijden om te laden of te lossen. Vanaf 11 uur zijn toeleveringsbedrijven voor het gesloten gedeelte bereikbaar via De Guascostraat en via de Bogaardlaan. De Gosewijnstraat is ook bereikbaar voor auto’s. Parkeren op het Walramplein is alleen mogelijk voor ondernemers, bewoners en helpers.

Noodverordening buitengebieden blijft voorlopig nog
De noodverordening in het buitengebied blijft nog van kracht. Er kan op enkele plaatsen slib liggen dat mogelijk verontreinigd is. Diverse wegen en voetpaden zijn onbegaanbaar door verzakkingen en omgevallen bomen. Daarom zijn de buitengebieden gesloten voor publiek. Het afgesloten gebied is groter dan het gebied dat overstroomd is. Dat komt doordat de toegangswegen vanaf het begin zijn afgesloten.

Plattegrond

← Vorig bericht

Wateroverlast: Eenmalig € 1000,- voor zwaar getroffen huishoudens

Wateroverlast: Tenniscomplex in sportpark Oost voor opvang Sevagram

Volgend bericht →