Wateroverlast: Pretpark de Valkenier sluit haar deuren

Voorpagina » Nieuws » Wateroverlast: Pretpark de Valkenier sluit haar deuren

Pretpark de Valkenier sluit haar deuren vanwege het water dat het park heeft overspoeld en tot 1 meter hoog stond. Dankzij een uitgebreide schoonmaak door een groot team van medewerkers en vrijwilligers leek het aanvankelijk mogelijk om het park komend weekeinde weer te openen, maar een technische keuring en een nieuwe noodverordening gooien alsnog roet in het eten.

Pretpark de Valkenier

Het alsnog annuleren van het seizoen heeft meerdere redenen. Allereerst blijkt bij nadere inspectie dat verschillende attracties onderliggende technische en elektronische mankementen hebben, veroorzaakt door het water. Daardoor komen ze niet door de keuring en kan de veiligheid van de attracties op dit moment niet worden gewaarborgd. Daarnaast is er veel verontreinigd slib in het gebied rondom De Valkenier aangespoeld, wat een gevaar vormt voor de volksgezondheid. Daarom zijn (op verzoek van de GGD) verschillende gebieden, waaronder het wandelgebied tegenover De Valkenier, meegenomen in een nieuwe noodverordening van de burgemeester. 

“Veiligheid van onze bezoekers staat voorop.” aldus Albert Otermans, oud-eigenaar van Pretpark De Valkenier, “daarom hebben we met pijn in ons hart besloten dat het park in 2021 niet meer open kan. Er is teveel schade om in korte termijn te kunnen herstellen. Daarnaast kan het slib tot twee maanden na de overstroming nog een gevaar voor de volksgezondheid vormen, omdat het vermengd is met rioolwater, frituurvet en chemische middelen. Het idee dat gezinnen met jonge kinderen daarmee in aanraking kunnen komen, omdat ze bijvoorbeeld de auto parkeren in het verontreinigde gebied, voelt niet goed.”

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Wateroverlast: Neemt Waterschap snel maatregelen?

Rijksweg tussen Berg en Valkenburg in het weekeinde afgesloten UPDATE

Volgend bericht →